Gamparadiset vid foten av de spanska Pyrenéerna.

Jag ser att du använder en mobiltelefon eller platta när du besöker denna sida. Kanske det blir enklare för dig att ladda ner fotoresan som PDF istället?

0
DATUM : 1 – 7 juni 2023.
 • KOSTNAD: 21 900 SEK

 • 5 PLATSER

Anmälningsavgift: 4380 SEK (20%)

Inkluderat i priset 

 • Boende i enkelrum.
 • Frukost & lunch enligt program.
 • All transport i Spanien.
 • Alla avgifter för gömslesittning.
 • Handledning av naturfotograf Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Alla middagar. Transport till & från Barcelona. Försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.

OBSERVERA! DEN HÄR FOTORESAN ÄR FULLBOKAD!

 • Fotografera den skygga & ståtliga lammgamen i sin naturliga miljö.

 • 4 dygn i gömsle med lammgam, gåsgam, egyptisk gam & grågam.

 • Förutom gamar, flera olika arter som exempelvis brun- & röd glada.

 • Magisk landskapsfotografering med röda sandstenberg, djupa dalar och sjöar.

 • Gömslen med vacker utsikt och panoramamöjligheter över Pyrenéerna.

 • Bergsbyar där tiden har stått stilla och som skapar fantastiska möjligheter till vackra bilder.

 • Boende i nära anslutning till naturen i Cubells. Enkelrum ingår i priset!

 • Workshop, bildvisning & handledning av naturfotograf Niklas Virsen/N.

Den här fotoresan tar dig till norra Spanien och till de spanska Pyrenéerna. Här kommer du att ha chansen att fotografera fyra olika arter av gam. Bland gamarna har vi möjlighet att fotografera gåsgam, grågam, egyptisk gam (även kallad smutsgam) och den högintressanta och skygga lammgamen! Förutom detta paradis för gamar bjuds du också på storslagna landskap uppe i Pyrenéerna. Precis vid foten av Pyrenéerna finns röda sandstensberg som också är helt fantastiska att fotografera. Tankarna när man fotograferar dessa landskap går direkt mot Grand Canyon i Usa. 

Lammgam i Pyrenéerna.

På den här fotoresan till norra Spanien kommer vi att fotografera fyra olika arter av gam. Bland dessa finner vi den skygga och ovanliga lammgamen. Lammgamen klassificeras som livskraftig av IUCN men är hotad i de europeiska bergsmassiven. Den är sällsynt i stora delar av Europa men här i de spanska Pyrenéerna går det att komma den nära. Vi kommer att ha chansen att fotografera lammgamen från ett gömsle högt upp i Pyrenéerna vid två fototillfällen från morgon till eftermiddag. Chansen finns även för Lammgam på ytterligare ett gamgömsle (2021 kom det ner Lammgam här vid flera tillfällen), men denna plats är mer osäker. Här fotograferar vi dock gåsgam, smutsgam och grågam.

Gömslet för lammgam specifikt är ett av de bästa i världen för att komma nära den här skygga och till sättet annorlunda gamen. Det finns andra gömslen för lammgam i exempelvis delar av Afrika men sällan är de anpassade till fotografer som i dessa gömslen. Här har vi mycket goda chanser för att få bra bilder på lammgamen när den kommer inflygande men också när den går ner på marken för att äta. 

Apropå att äta har lammgamen en ganska ovanlig diet. Den äter nämligen främst benen från sina bytesdjur/as. Andra gamar kalasar hellre på själva köttet och allt däremellan. Lammgamen har dock specialiserats sig på ben och här finns väldigt lite konkurrens om föda. Eventuellt skulle det vara rödräven som ofta knycker åt sig en bit framför gömslet. Det Lammgamen vill åt är egentligen inte själva benet utan benmärgen. Ibland sväljer den hela benet och andra gånger krossar den benet genom att släppa den från hög höjd för att sedan komma åt benmärgen. 

En del kanske tycker eller tror att gamar är ganska så fula? Men hit hör verkligen inte Lammgamen (och ingen annan av de gamar vi ska fotografera för den delen). Det är en mycket stor fågel med ett vingspann på hela 235 – 275 cm. Detta kan jämföras med vår havsörn som kan bli cirka 250 cm lång mellan vingarna. Lammgamen tenderar alltså att vara lite större än vår havsörn i vingbredd. De båda liknar varandra också viktmässigt där en Lammgam kan väga allt mellan cirka 5 – 7 kilo. Lammgamen har mörka vingar med ljusa strimmor och en vit/beige. Hanarna har ofta en nästan orangefärgad buk som den får genom sandbad . En annan utmärkande detalj på Lammgamen är dess svarta skägg som den bär upp under dess näbb, där av det engelska namnet Bearded vulture.

lammgamen är en skygg rovfågel och undviker gärna konfrontation med andra gamar och till och med korpar, trots att den är mycket större. Det är sällan lammgamen kommer ner till en matplats när det finns många gåsgamar och korpar vid platsen. En teori är att den inte behöver konkurrera med andra gamar över maten på grund av dess speciella diet av benmärg. När vi sitter i gömslet kommer vi mest troligtvis se hur lammgamen kollar in läget innan den landar genom att cirkulera i luftrummet precis ovanför matplatsen. När det gäller andra gamar som gåsgam och smutsgam är de mer rakt på sak. 

Gåsgam, Egyptisk gam & Grågam. 

Norra Spanien är Europas bästa område för att fotografera gamar. Förutom den redan beskrivna lammgamen finns här tre andra arter av gam som vi kommer kommer att fokusera vår fotografering kring.  Den mest talrika är Gåsgamen som finns här i ett mycket stort bestånd. Sannolikt är det just denna art som är den första gam som vi kommer att se och fotografera. När maten läggs ut för gamarna dröjer det inte länge förrän det är full action på gåsgamarna. Det bråkas och tjuvas när gåsgamarna försöker få sig en bit i den hårda konkurrensen.  Detta är ett fantastiskt skådespel fylld med actionfotografering. I dessa gömslen kan du arbeta med porträtt av gåsgam, riktigt nära inpå men också gåsgam i landskapet och inkommande flygningar med det vackra bergsmassivet i bakgrunden. Gåsgamen är till skillnad från lammgamen oskygg och vi kommer att få många tillfällen att fotografera gåsgamen med olika brännvidder och i olika situationer. 

På grund av gåsgamens stora spridning i södra Europa och Asien klassificerar IUCN (röda listan) arten som livskraftig. Detta gäller dock inte våra två andra arter av gamar som vi har chansen att fotografera.Den egyptiska gamen klassificeras av IUCN som starkt hotad och grågamen som nära hotad. Detta beror bland annat på tjuvskytte i Asien där grågamen ses som en skadefågel som förstör bland grödorna. Den egyptiska gamen minskning i framför allt Indien beror på förgiftning men anses vara starkt hotad i hela sitt utbredningsområde. En minskning av nästan 50% av den Europeiska populationen har ägt rum under de senaste 40 åren. Trots detta är detta två arter av gam som vi med allra största sannolikhet kommer att få se och fotografera mycket av på våra gömslesittningar i de spanska Pyrenérna.  

Den egyptiska gamen har en vacker vit fjäderdräkt och ett helgult ansikte med gråsvart näbb. Den nedre delen av vingarna är också gråsvarta. Gamen som på svenska heter smutsgam (vilket enligt min mening är ett opassande namn på en vacker rovfågel) livnär sig inte bara på as utan även också på bland annat ryggradslösa djur och insekter. Det svenska namnet smutsgam har den sannolikt fått på grund av att den vita fjäderdräkten lätt blir nedsmutsad.  Den Egyptiska gamen är den minsta av de gamar vi kommer att bekanta sig med men det den inte har i storlek tar den igen genom att vara en unik gam och rovfågel.  

Grågamen är mer eller mindre en ensamvarg. Det är sällan du ser mer än ett par vid varje gömslesittning. Grågamen kallas också för munkgam och kategoriseras som nära hotad av IUCN rödlsistan. Den finns i södra delarna av Europa samt i Asien. Grågamen karaktäriseras av bruna till svarta fjädrar, svart näbb och bruna ögon. Precis som de andra gamarna vi ska fotografera och söka efter så äter grågamen bara redan död föda, as. 

Röda sandstensberg vid foten av Pyrenéerna.

Förutom ett av världens bästa områden för att fotografera gamar på kan norra Spanien bjuda på väldigt fin landskapsfotografering. Landskapen vid foten av Pyrenéerna här i norra Spanien präglas av röda sandstensberg i stil med Grand Canyon i nordvästra Arizona, USA. Sandstensbergen skapar djupa dalgångar med branta klippor och i dalarna finns det små insprängda småsjöar med turkosfärgat vatten. Tillsammans med bra bilvägar som enkelt tar oss till de finaste och mest fotogeniska platserna med utsikt över bergen och dalgångarna, är det här ett otroligt fint landskapsområde att utforska och fotografera. Förutom vyerna är det högintressant att studera sandstensbergen närmare och här finns möjligheten till intressanta intima landskap.

Det är förvånande att inte landskapen lyfts fram mer i norra Spanien och landskapsfotograferingen känns i många områden oexploaterad. I tillägg till de röda sandstensbergen så finns den magra och avklädda vegetationstypen som är Maccia präglad. När vi sitter i gömslen för alla olika arter av gam kommer vi också att ha fantastiska utsikter över landskapen och Pyrenéerna. När dimman drar in över bergen kan det bli en magisk stämning och då är vi på första parkett för att fotografera.

I både stäpplandskapet och uppe i bergen finns det insprängda småbyar som skriker om din uppmärksamhet. De traditionella bergsbyarna känns igen på deras stentak och stenfasader och inbjuder även de till fin fotografering. Här känns det som att tiden har stått stilla. Kanske framförallt kvällstid då byarna lyser upp som små smaragder i det annars nattsvarta landskapet. Lite sightseeing och fotografering i någon av dessa byar är obligatorisk på en fotoresa som detta.

När nattmörkret sluter sig över berg och dalar finns möjligheten att fotografera en fantastisk stjärnhimmel. Här uppe i bergsmassiven finns det i princip inga ljusföroreningar och de små ljuskällor som småbyarna bland bergen utsöndrar är försumbara. Vi kommer att fotografera natthimlen minst en natt på denna fotoresa.

Se denna LIVE-presentation av Gamparadiset vid foten av de spanska Pyrenéerna. 

Mer information.

Observera att detta program kan komma att ändras beroende på väder eller andra oförutsägbara händelser.

1 juni

Det här är dagen då vi anländer till flygplatsen i Barcelona och åker därefter till vårt boende i Cubells, en bildfärd på cirka 1 timme och 35 minuter. När vi kommer fram till hotellet packar vi upp och gör oss hemmastadda. Detta följs av en introduktion av våra kommande dagar och fotografering samt bildvisning.

2-5 juni

De här dagarna ser ganska så identiska ut gällande schema. Vi startar tidigt på morgnarna med en stadig frukost och förbereder oss för fotografering uppe vid något av gömslena för gåsgam, grågam, egyptisk gam och lammgam, tillika glador och det är inte omöjligt att rödräven tittar förbi. Vilket gömsle vi kommer att sitta i beror mycket på vädret. Tillsammans med fotograferingen i gömslena och kvällsfotografering av landskap (i mån av tid) kan du räkna med fullspäckade dagar med fotografering.

6 juni.

Den här dagen ägnas åt landskapsfotografering i de magiska sandstensbergen i norra Spanien. Vi kommer att besöka de platser som vi under våra kvällar inte har hunnit att fotografera eller besöka. Vi åker ut tidigt på morgonen denna dag för att fånga det första ljuset över landskapet. Nattetid kommer vi också att ägna oss åt nattfotografering av stjärnhimlen.

7 juni.

Idag är det den sista dagen på denna fotoresa. Vi packar ihop våra saker och beger oss till Barcelonas flygplats för hemfärd.

Klicka för en större karta

Flygplats på destinationen.✈️

Barcelonas internationella flygplats (El Prat).

Flyga ifrån. ✈️

Du väljer själv vart du vill flyga ifrån.

Du tar dig själv till Barcelonas internationella flygplats (El Prat). Mer ingående tider får du vid bokning eller om du har frågor om mer exakta tider kan ni kontakta mig antingen på e-post eller telefon.

Vart ska vi mötas upp?

Vi möts upp inne på Barcelonas internationella flygplats (El Prat), vid ankomsthallen ”arrivals”. Många av oss kommer med sannolikhet att åka på samma flyg till Barcelona, vilket förenklar det hela, men det är ankomsthallen som är uppsamlingsplatsen.

Transport i Spanien.

I Spanien kommer vi att åka i en större personbil/van med 6/7 platser och tillräckligt bagageutrymme för att nå våra fotoplatser.

Få en personlig kontakt på Big Travel när du bokar en fotoresa hos mig!

Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra. Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel! Otroligt smidigt eller hur?

Kontaktuppgifter till din personliga kontakt på Big Travel skickas till dig vid bokning.

Har du frågor om din flygbiljett? Kontakta din personliga kontakt på BIG Travel (telefonnummer får du vid bokning).

Beställ egna flygbiljetter

Du har givetvis också möjligheten att beställa dina egna flygbiljetter genom valfri tjänst. Tänk då på att du själv ansvarar för att tiderna med de olika flygen passar.

På denna fotoresa kommer vi att bo Hostal Resturant Roma som ligger i den lilla pittoreska byn Cubells. Hotellet har även en välbesökt och bra resturang.

 • Boendet har Wifi.
 • Du behöver inte ta med dig lakan eller handduk.

Enkelrum ingår i priset på denna fotoresa!

På denna fotoresa ingår det frukost & lunch enligt nedanstående schema.

 • 1 juni: Inga måltider ingår (resedag).
 • 2 juni: Frukost & lunch ingår.
 • 3 juni: Frukost & lunch ingår.
 • 4 juni: Frukost & lunch ingår.
 • 5 juni: Frukost & lunch ingår.
 • 6 juni: Frukost & lunch ingår.
 • 7 juni: Frukost  ingår (resedag).

Spanien i juni kan bli varmt. Framförallt i det mer lågtliggande stäpplandskapet vid foten av bergen. Uppe i bergsmiljö där vi kommer att ägna majoriteten av vår tid är det som regel svalare klimat än i låglandskapet. Här kan vädret ändras snabbt och regn och åskskurar kan dra in över landskapet. På morgnarna är det ofta dimma uppe i bergslandskapet.

Kläder.

Observera! Det här är bara en inspirationslista för din packning. Vad du i slutändan packar ner i resväskan är upp till dig. 

 • Oömma kläder.
 • Slitstarka långbyxor.
 • Kortbyxor & t-shirts.
 • Regnkläder.
 • Vindjacka.
 • Vardagliga kläder & ombyten.
 • Pyjamas / sovkläder.
 • Skjorta.
 • Keps eller hatt.
 • Bra och slittåliga skor (gärna vandringsskor).

Utrustning.

 • Vattenflaska.
 • Kikare.
 • Solglasögon.
 • Ficklampa eller pannlampa.
 • Väckarklocka.
 • Anteckningsblock & penna.
 • Solskyddsfaktor.
 • Öronproppar.
 • Faktabok.
 • Dina mediciner.
 • Handsprit.
 • Skoskavs-plåster.
 • Kräm för skavsår, blåsor eller insektsbett.
 • Kaffetermos.
 • Om du lätt blir hungrig bör du ha med dig några ”powerbars” eller frukt ut i fält.

Elektronisk utrustning.

 • Laddare till alla dina elektroniska enheter.
 • En grendosa.
 • Powerbank.
 • USB-kablar.

Observera! Det här är bara en inspirationslista för vilka objektiv och kameratillbehör du ska ta med dig.

Den här fotoresan till norra Spanien är främst koncentrerad kring att fotografera gamar. Därför kommer vi att fotografera mestadels från gömslen. Vid fotografering av gamar behöver du använda ett teleobjektiv, från cirka 400 mm och uppåt. Många gånger kan dock gamarna komma riktigt nära gömslet. Du kan använda flera olika kameror samtidigt om så önskas. Jag rekommenderar ett längre teleobjektiv och ett kortare teleobjektiv, exempelvis från 200 mm och uppåt.

När det kommer till att fotografera landskapen rekommenderas en vidvinkel, från cirka 14 mm – 32 mm samt ett lättare teleobjektiv för mer intima landskap.

Har du frågor kring vilken utrustning du ska välja att ta med dig? Kontakta mig med dina frågor, info@frostadnaturfoto.se

 • Ett eller flera kamerahus.
 • Ett teleobjektiv från  cirka 400 mm och uppåt för gamar och fåglar.
 • Ett  kortare teleobjektiv från cirka 135-200 mm och uppåt för gam och intima landskap.
 • Ett vidvinkelobjektiv, från 14 mm – 35 mm för landskapsfotografering.

Övrig fotografisk utrustning som är bra att ha med sig är givetvis en robust kameraväska. Antingen en som tål regn eller som har regnöverdrag. Det är också viktigt med extra minneskort och extra batterier. Glöm heller inte en extern hårddisk eller extra minneskort för säkerhetskopiering av dina bilder. Eftersom vi ska fotografera landskap tidig- och sen kväll är stativ viktigt.

 • En robust kameraväska.
 • Stativ.
 • Extra minneskort.
 • Extra batterier.
 • Batteriladdare.
 • Backupplösning.
 • Laptop för redigering av bilder.

Viktigt!
Ta backup efter varje dag! Antingen har du extra minneskort för backup eller en extern hårddisk.

Maxantal deltagare på denna fotoresa är 5 stycken personer (6 med mig).

Flera dagar kommer vi sitta i gömsle.

När vi ska fotografera landskap kommer hela gruppen att gå mot gemensamma mål. Däremot tycker jag att det är viktigt att du som deltagare om du vill kan få gå din egen väg och hitta de motiv du vill fotografera. En del fotografer fungerar bäst i grupp och andra fotografer vill helst fotografera och söka upp sina motiv själva.

Du kommer att ha möjlighet till båda scenarierna. Tänk dock på att det är ”frihet” under ansvar och i enighet med resevillkoren har du som resenär ansvar för att passa tider och ha personliga försäkringar.

Gömslesittningen är inte fysiskt ansträngande. Landskapsfotograferingen är heller inte fysiskt ansträngande då vi når alla fotoplatser med bil.

Du bör ha en god hälsa för att följa med på denna fotoresa. vaccinationer är som regel inte nödvändiga när du åker till Spanien. För säkerhets skull kan du dubbelkolla med ett vaccinationscentrum eller vårdcentral.

Innan du reser bör du se över din försäkring för att se vad den täcker & inte täcker. För vissa försäkringar kan en extra reseförsäkring behövas. Kontakta ditt försäkringsbolag.

Norra Spanien är inget utpräglat dricksområde. Här dricksar du efter middagar om du tycker att du har fått bra service.

Valutan i Spanien är: Euro (€)

Valutakurs SEK – UGX : https://valuta.exchange/sv/sek-to-eur?amount=1

Valutakurs USD – UGX : https://valuta.exchange/sv/eur-to-sek?amount=1


Du behöver inte ha med dig några kontanter till Spanien om du inte vill. Här kan du betala med kort.

El & laddning: Spanien har samma el-uttag som Sverige (Typ F). Du behöver inte köpa en el adapter för denna fotoresa. Det finns tillgång till el på vårt hotell under hela fotoresan.

Vatten: Du bör inte dricka kranvattnet i Spanien. Möjlighet till att köpa vatten finns.

Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige & Spanien.

Här har jag listat flera tips på hur du kan skydda dig mot att ditt bagage  inte når fram till vår slutdestination. Även hur du ska kunna skydda din dyrbara kamerautrustning i ditt handbagage. Det är mycket ledsamt och irriterande när ditt bagage inte når slutdestinationen. Ibland har det ingen betydelse hur mycket du förbered för att ditt bagage inte ska komma bort. Det händer tyvärr och är då helt bagagesystemets fel. Du kan dock minimera risken att ditt bagage hamnar på villovägar genom att följa dessa tips. Vi börjar med ditt handbagage och vad du ska tänka på och göra för att skydda din kamerautrustning och andra sköra produkter vid eventuell incheckning av ditt handbagage.

Handbagage.

När det gäller handbagage råder jag dig att följa de anvisningar som ges av flygbolaget gällande storlek på handbagage och maxvikt. Tillåten vikt på handbagaget och max bredd, längd, höjd på handbagaget kan variera beroende på flygbolag. Se till att kolla upp både storlek och maxvikt innan din resa.

De flesta flygbolag erbjuder dig att ta med dig ett handbagage plus en liten väska (exempelvis en liten laptopväska, fodral eller handväska) in på planet.

Försök att undvika incheckning av dyrbar fotoutrustning.

Det här är alltid en känslig punkt som jag ofta får många frågor kring. Vad händer om flygbolaget vill checka in mitt handbagage även om jag uppfyller alla krav på storlek och maxvikt. Får de göra det? Ja, de flygbolag som jag har erfarenhet av har alltid rätten att välja ut vissa handbagage om det är ett fullt flyg och det sannolikt inte finns plats i handbagageutrymmet.

Om din väska väljs ut för att checkas in i lastrummet kan du givetvis förklara vad väskan innehåller, i detta fall dyrbar fotoutrustning. Om du har tur och är trevlig så hittar personalen kanske en lösning. Om du skulle vara tvungen att checka in ditt handbagage ändå har du rätt att plocka ut sådana saker som är sköra (i ditt fall kamerautrustning som också har litiumbatterier), mediciner och andra nödvändiga produkter. Det är väskans skrymmande plats som är problemet här, inte vad som är i den.

Mitt tips är därför att skaffa dig en fotoreseryggsäck med uttagbara fotoväskor eller att ha med dig någon form av tygkasse att lägga din dyrbara kamerautrustning i om ditt handbagage måste checkas in. Flygresan kanske blir lite mer obekväm men du vet i alla fall att din kamerautrustning kommer fram till destinationen utan att skadas av stötar.

Fotoreseväskor som handbagage.

Jag skulle vilja tipsa dig om två stycken riktigt bra fotoreseväskor som både är smarta, snygga och flexibla. De uppfyller de flesta flygbolags krav på maxstorlek i bredd, längd och höjd (dubbelkolla dock alltid med flygbolaget du ska resa med). Båda fotoreseväskorna har också uttagbara innerväskor för din kamerautrustning (in-bag funktion).

Bagage.

Skriv ditt namn på bagaget.

Det bästa sättet för personalen på flygplatsen att kunna spåra din väska är helt enkelt att skriva ditt namn på den, både för- och efternamn. En namntagg finns att köpa i de flesta butiker som säljer reserelaterade produkter. Namntaggen spänns sedan fast på din väska. Du kan även skriva in ditt flygnummer på namntaggen.

Ta bort dina gamla bagageetiketter.

Ta alltid bort dina gamla bagageetiketter från tidigare resor så den personal som ska lotsa ditt bagage vidare får rätt information om slutdestination.

Om du låser din väska med hänglås, välj TSA-certifierat.

TSA-hänglåsen är framtagna för att fungera i länder där du inte får checka in låsta bagage, exempelvis USA. Med ett TSA-lås kan personalen på flygplatsen öppna ditt bagage utan att behöva klippa upp låset eller på annat sätt skada din väska. Det ger en viss trygghetskänsla att ha ett lås på bagaget och försvårar givetvis snabba stölder från klåfingriga individer. Flygplatserna kan också göra kontroller av vissa bagage och då slipper de, precis som jag skrev ovan, att på “våldsamma sätt” öppna ditt bagage.

För mig som reseledare och fotograf är tryggheten för dig som deltagare och resenär givetvis extremt viktig! Jag kommer aldrig att utsätta dig som resenär eller deltagare till något som kan innebära fara eller skada för hälsan. Jag kontrollerar och håller mig uppdaterad på säkerhetsläget till mina destinationer och skulle det uppstå problematik, så som naturkatastrof, oroligheter, krig och så vidare får du resan återbetald i enlighet med Kammarkollegiet.

Jag anmäler mig alltid till Sweden Abroad inför varje avresa för att maximera möjligheten för den svenska ambassaden att kontakta mig om något osannolikt skulle inträffa som betyder att vi måste avbryta resan. Förutom dessa säkerhetsåtgärder för din trygghet har jag gått kurs i första hjälpen och har alltid första hjälpen kit i närheten under hela vår aktivitet.

När du bokar en fotoresa, workshop eller kurs med Fröstad Naturfoto tycker jag att det är viktigt att du ska känna dig trygg om något inträffar så att fotoresan, workshopen eller kursen inte kan genomföras. I exempelvis händelse av lagändringar, inreseförbud, avrådan från Utrikesdepartementet eller andra omständigheter som omöjliggör aktivitetens trygghet, kommer aktiviteten ställas in och då följer jag paketreselagen. Om en kurs eller workshop utan inkluderad transport och boende blir inställt på grund av händelser som ligger utanför min kontroll ersätts även hela ditt inbetalade belopp.

I övrigt, gäller mina ordinarie resevillkor som du kan läsa om här: https://www.frostadnaturfoto.se/kurs-och-resevillkor/

Jag har också ordnat resegaranti genom Kammarkollegiet. Att jag har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens (konkurs).

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

 

Sammanfattning, trygghetsåtgärder för dig:

 • Resegaranti via Kammarkollegiet.
 • Säkerhetskontrollerar alltid våra destinationer (via bland annat UD).
 • Anmäler fotoresorna till Sweden Abroad.
 • Utbildning i första hjälpen.
 • First Aid kit i närheten.
Ladda ner.
0
DATUM : 1 – 7 juni 2023.
 • KOSTNAD: 21 900 SEK

 • 5 PLATSER

Anmälningsavgift: 4380 SEK (20%)

Inkluderat i priset 

 • Boende i enkelrum.
 • Frukost & lunch enligt program.
 • All transport i Spanien.
 • Alla avgifter för gömslesittning.
 • Handledning av naturfotograf Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Alla middagar. Transport till & från Barcelona. Försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.

På den här fotoresan kommer du att fotografera en eller flera arter på IUCN rödlistan.

  Fråga

  Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
  Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!


  Ditt namn*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Vilken fotoresa gäller det?

  Din fråga:

  När du bokar en fotoresa, workshop eller kurs med Fröstad Naturfoto tycker jag att det är viktigt att du ska känna dig trygg om något inträffar så att fotoresan, workshopen eller kursen inte kan genomföras. I exempelvis händelse av lagändringar, inreseförbud, avrådan från Utrikesdepartementet eller andra omständigheter som omöjliggör aktivitetens trygghet, kommer aktiviteten ställas in och då följer jag paketreselagen. Om en kurs eller workshop utan inkluderad transport och boende blir inställt på grund av händelser som ligger utanför min kontroll ersätts även hela ditt inbetalade belopp.

  I övrigt, gäller mina ordinarie resevillkor som du kan läsa om här: https://www.frostadnaturfoto.se/kurs-och-resevillkor/

  Jag har också ordnat resegaranti genom Kammarkollegiet. Att jag har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens (konkurs).

  Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti.

  Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet.

   Boka

   Gamparadiset vid foten av de spanska Pyrenéerna (1-7 juni 2023).


   OBSERVERA! Inom max en timme efter bokning ska du få ett mail som bekräftar din bokning. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se

   Ditt namn*

   Gatuadress*

   Postnummer och stad*

   Telefonnummer*

   Din e-postadress*

   Övriga önskemål? Om du vill informera mig om allergier, sjukdomar eller andra känsliga personuppgifter, ring mig på 0736540687.

   Jag godkänner resevillkorenLäs kurs- och resevillkoren
   Nyhetsbrev, ja tack! Prenumerera på Fröstad Naturfotos nyhetsbrev (valfritt).
   Jag accepterar inbjudan till Facebookgrupp. Du kommer att bli inbjuden till en Facebookgrupp för denna specifika fotoresa (valfritt).

   All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund.