Vilda Finland – björnar & tajga.

Du använder en mobiltelefon eller platta för att navigera på denna fotoresa. Kanske du vill ladda ner en PDF med fotoresan istället?

LADDA NER DENNA FOTORESA SOM PDF.
0
DATUM : 13 – 19 AUGUSTI 2021
 • KOSTNAD: 16 300 SEK

 • 8 PLATSER.

Anmälningsavgift: 3.260 SEK (20%)

Inkluderat i priset.

 • Del i dubbelrum.
 • Frukost, lunch & middag enligt program.
 • All transport inom Finland.
 • Fotografisk handledning och workshop av Niklas Virsen.
 • Klimatkompensation för din flygresa.

Ej inkluderat i priset: Flyg till och från Uleåborg, Finland. Försäkringar och avbeställningsskydd. Extra dryck vid måltid och utgifter av personlig karaktär.

Läs resevilkoren..

 • Väl utvalda gömslen för utmärkt björnfotografering.

 • Flera kvällar, nätter och morgnar i björngömsle.

 • Chans att fotografera järv, havsörn och kanske varg.

 • Fotografera det mäktiga finska landskapet med gammelskogar, myrar och gölar.

 • Bra boenden med vildmarkskänsla.

 • Guidning till de bästa fotoplatserna på de bästa tiderna och fotografisk handledning av naturfotografen Niklas Virsen.

Detta är en klimatkompenserad fotoresa. Läs mer >

När lugnet sänker sig över skogarna och det är tyst, då kommer brunbjörnarna fram. Först hörs endast trampen inne i skogen och suget efter att deras stora trampdynor lyfts från den våta marken i myrkanten. Det är en alldeles speciell känsla man får i kroppen när vårt största rovdjur gör entré, brunbjörnen!
Vi kommer att tillbringa tre av våra 7 dagar i fotogömslen på denna fotoresa (två nätter i björngömsle och en natt för att fotografera järv). Vi kommer att fotografera björn i ett av Finlands (kanske till och med Finlands bästa) områden för björnfotografering med stora möjligheter att komma björnarna riktigt nära! Räkna med tre riktigt intensiva gömslenätter där det inte är någon idé att sluta ögonen.

Björnarna kommer ofta ut kvällstid och i bra ljus. De är också aktiva nattetid och tidig morgon. I augusti är födosökande för björnarna på topp. Det finns också stor chans att få se flertalet björnungar också som följer sin mamma tätt inpå. Ofta är det just ungarna som gör de mest underhållande och fotogeniska konsterna. Det klängs på ”stackars” mammabjörn, det busas med syskonen och de kommer nära gömslena i sin nyfikenhet.

Stämningsfull inramning.

Idén och tanken bakom denna skräddarsydda fotoresa till Vilda Finland är att inte bara erbjuda björnfotografering och järvfotografering utan också ge dig tillfället att fotografera en vild och vacker natur. Vi kommer att fokusera på områden kring två nationalparker på denna fotoresa, Oulanka nationalpark och Hossa nationalpark. Oulanka nationalpark instiftades så tidigt som 1956 och här är det främst vattnets kraft med omgivande skog som kommer vara intressant för oss att fotografera. Hossa nationalpark är Finlands senaste nationalpark och instiftades så sent som i juni 2017. Det som präglar denna nationalparks områden är främst den vackra gammelskog som finns här med höga biologiska värden.

När vi ska åka för att fotografera björn styr vi mot den ryska gränsen och passerar hela tiden vackra skogar, gölar och myrmarker. Sådan är naturen här. När tiden har kommit för natten i dessa björngömslen kommer vi mot eftermiddagen tillsammans med en guide åka mot våra gömslen. Vägen till gömslena är allt annat än bara en transportsträcka. Här lufsar vi igenom björnens gammelskog. En liten upptrampad stig leder oss genom ett landskap av gamla granar, skägglav och mossbeklädda stenar. Efter en stunds vandring är vi framme vid våra gömslen och spänningen stiger såklart.

Björngömslen i olika miljöer och områden.

Den här fotoresan till vilda Finland handlar främst om den finska björnen. Jag har valt ut de enligt min mening bästa gömslena för att få en spännande, varierande och bra björnfotografering som möjligt.

I anslutning till Oulanka och nära den ryska gränsen fotograferar vi brunbjörnen från ett mycket bekvämt och rymligt gömsle. Här kommer du att kunna få handledning i din gömslefotografering om du vill. Gömslet är fint inrett med sängar (för dig som vill vila någon timme), mulltoalett, värme och ett litet kök.

Miljön kring detta gömsle inbjuder verkligen till en stämningsfull kväll, natt och morgon. Här utanför vårt gömsle finns en vidsträckt myr och en liten göl. Ljuset är bra även nattetid med tanke på alla öppna ytor. Det vi kan förvänta oss att fotografera från detta gömsle är så klart brunbjörn men vi har även chans på havsörn och räv. Chansen för järv eller varg är tämligen liten i detta gömsle.

Jag har valt att fokusera två av våra gömslesittningar till myrmark. Detta beror på att jag vill att vi ska få så mycket speciellt och befintligt ljus som möjligt.

I vårt andra gömsle sitter vi i pro-hides, två och två. Dessa gömslen är till sin natur mindre än vårt första gömsle men precis lika bra, om inte bättre, för att fotografera brunbjörn, järv och kanske även varg. Vi börjar vår första gömslesittning i ett brant skogslandskap, här är vår chans att fotografera järv stor och givetvis även brunbjörn.

I vår andra sittning dagen efter sitter vi återigen i anslutning mot en myrmark och här hoppas vi också givetvis på brunbjörn, järv och kanske till och med varg. Dessa gömslen är belägna en rejäl bit ifrån vårt basecamp i Oulanka.

Oulanka nationalpark med omnejd.

Nationalparken med omnejd präglas som jag tidigare nämnt av skog och vatten. Bland annat Oulanka älven i ett område med forsar och eldröda klippor samt stenväggar. Här är det inte långt till ett vattenfall eller en brusande bäck. Du som fotograf ges ofantliga möjligheter till fotografering här.

Slingrande åar, älvdalar, forsar, mäktiga bergsraviner och utsiktsplatser. Min personliga favorit av alla vackra platser i Oulanka nationalpark är en jättevacker utsikt över älven Kitkajoki omgiven av tajga skog som är början till Oulankajoki älv. Denna plats och många fler kommer du att upptäcka i Oulanka nationalpark.

Hossa nationalpark med omnejd.

En halvdag kommer att tillbringas i Hossa nationalpark bland gammelskog av urskogstyp. Här finner vi alla ingredienser till en fantastisk ”John Bauer skog”. Här finns gamla granar, lång skägglav och död ved.

Detta är en plats med höga biologiska värden och är mycket fotogenisk om du lyckas sortera ut landskapet i din komposition. Något som du givetvis kommer att få hjälp med på denna fotoresa.

En finsk saga.

Den finska folktron har och är fortfarande stark i Finland. Kanske inte att man faktiskt på riktigt tror på tomtar och troll men de finska sagorna är djupt rotade i kulturen. Ett mytologiskt väsen är björnen, ett djur som demonstrerar kraft och stabilitet. Bilder på björnar avbildade på hällristningar från bronsåldern skvallrar om björnens mytologiska figur. Vanligare avbildning en själva djuret är björnspår som avbildats på hällristningar.

Hela det finländska landskapet här inbjuder till myter med sin gammelskog, öppna myrmarker, stenbumlingar och gölar. Att där någonstans i landskapet finns björn, järv och varg gör inte myterna mindre fantasieggande. Vill du uppleva den finska sagan?

Mer information.

Observera att detta program kan komma att ändras beroende på väder eller andra oförutsägbara händelser.

13 augusti 2021


Vi ankommer till Uleåborg eller Kuusamos flygplats i Finland och påbörjar därefter transporten till vårt boende i Oulanka. Denna dag är endast en transportdag men i mån av tid kommer vi att fotografera kring vårt basecamp där det finns fina förutsättningar att arbeta med forsar och en gammal kvarn. Innan natten kallar så kommer vi äta middag. För ert förfogande finns också både utomhuspool och bastu för den som vill.

14 augusti 2021


Vi äter frukost på restaurangen vid vårt boende och åker sedan iväg mot vårt första mål på fotoresan vilket är en vacker utsiktsplats över vattendraget Kitkajoki som slingrar sig fram i ett skogslandskap. Här uppifrån kommer vi att kunna fotografera vackra panoramabilder men vi utforskar även Kitkajoki på nära håll.

Efter detta äter vi lunch, antingen som vi har tagit med oss ut i fält eller på restaurangen vid vårt boende, följt av fri tid i några timmar. Här väljer man helt själv vad du vill göra, om du vill gå och vila eller fortsätta att fotografera i närheten av vårt boende som ligger mycket naturnära.

På kvällen beger vi oss iväg igen för att fotografera vattnets kraft som tränger sig igenom röda bergsväggar.

15 augusti 2021


På morgonen efter frukosten har vi en fotosession i vårt närområde där det bland annat finns en kvarn och där vattendragen forsar. Vi besöker även ett vattenfall som ligger här i närheten.

Mot eftermiddagen är det dags att åka till vår första gömslesittning. Här fotograferar vi björn, kanske järv och havsörn på kvällen, natten och morgonen.

16 augusti 2021


På natten och den tidiga morgonen den 16 augusti är vi kvar i björngösmlet och åker först härifrån cirka 8 – 9 på morgonen. När vi kommer tillbaka till vårt boende är det dags för vila och sömn. Sannolikt har våra sinnen varit på helspänn så att vi knappt har slutit ögonen under natten.

Vi påbörjar vår dag lite senare på eftermiddagen efter flera timmars vila. Mot eftermiddagen och kvällen börjar vi återigen att röra oss runt i landskapet och fotografera Finlands gammelskog, gölar och myrmarker.

17 augusti 2021


Idag kommer vi att lämna vårt första basecamp bakom oss och tidigt åka mot den ryska gränsen och vårt björn- och järvgömsle söder om Oulanka. På vägen stannar vi och fotograferar i Hossa Nationalpark. En vacker nationalpark som är präglad av mycket gammal skog.

Vi anländer till vårt gömsle på eftermiddagen.

18 augusti 2021


På natten och den tidiga morgonen är vi fortfarande kvar i våra gömslen. När vi lämnar gömslena på morgonen är det dags för frukost och sedan vila fram till nästa björn- och järvsittning.

Hela kvällen, natten och morgonen tillbringas i gömslet.

19 juni 2021


Idag är det tyvärr den sista dagen av vår fotoresa till de finska björnarna. Vi startar dock morgonen och natten med att sitta i björngömslet. Detta följt av frukost och sedan hemfärd mot flygplatsen.

Oulankas, Finland, placering på världskartan.

Oulanka_karta

Flygplats: Uleåborgs flygplats eller Kuusamo flygplats. Mer information vid bokning.

Flyga ifrån: Du väljer själv vart du vill flyga ifrån.

Vart ska vi mötas: Vi möts upp inne på flygplatsen, vid ankomsthallen ”arrivals”. Där står jag med en skylt som det står Fröstad Naturfoto på. Många av oss kommer med sannolikhet att åka samma flyg också, vilket förenklar det hela, men det är ankomsthallen som är uppsamlingsplatsen. Mer ingående tider får du vid bokning eller om du har frågor om mer exakta tider kan ni kontakta mig antingen på e-post eller telefon.

Enklast och smidigast för dig som ska köpa flygbiljetter är att kontakta din personliga kontakt på Big Travel som du får när du bokar en fotoresa via Fröstad Naturfoto. Läs mer om detta nedan.

Samaretspartners Big Travel

Få en personlig kontakt på Big Travel när du bokar en fotoresa!
Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra. Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel! Otroligt smidigt eller hur?

Kontaktuppgifter till din personliga kontakt på Big Travel skickas till dig vid bokning.
Har du frågor om din flygbiljett? Kontakta din personliga kontakt på BIG Travel (telefonnummer får du vid bokning).

Beställ egna flygbiljetter.
Du har givetvis också möjligheten att beställa dina egna flygbiljetter genom valfri tjänst. Tänk då på att du själv ansvarar för att tiderna med de olika flygen passar.

Du kommer att bo på två olika ställen under denna fotoresa till Vilda Finland. Vårt första boende ligger i Oulanka och är präglat av dess närhet till skogar, vattenfall och forsar. Här bor du trevligt i ett dubbelrum (med två enskilda sängar). På rummen finns det dusch och toalett. Om du vill ha ett enkelrum kan detta tillhandahållas i mån av plats, ju tidigare du efterfrågar ett enkelrum desto mer chans finns det att ett är ledigt.

På vårt boende i Oulanka finns det en restaurang där vi kommer att äta frukost, lunch och middag (förutom den kvällen, natten och morgonen vi sitter i björngömsle). I anslutning till boendet finns också möjlighet att använda en utomhus bubbelpool och bastu.

vårt andra boende ligger i anslutning till vårt sista gömsle. Även här är det dubbelrum (med möjlighet till enkelrum på förfrågan).

Boende Vilda Finland.

13 augusti: Inga måltider ingår (transportdag)

14 augusti: Frukost, lunch & middag ingår.

15 augusti: Frukost, lunch & middag ingår.

16 augusti: Frukost, lunch & middag ingår.

17 augusti: Frukost ingår.

18 augusti: Frukost ingår.

19 augusti: Frukost ingår.

Augusti är en trevlig månad att vistas här i de nordöstra delarna av Finland. Räkna med en dygnstemperatur från cirka 14–15 grader. Givetvis ska du vara beredd på kallare, men även varmare temperaturer också. På kvällar, morgnar och nätter sjunker dock temperaturen och det kan stundtals bli ganska så kyligt.

Som med allt annat väder uppe i norr får du räkna med regn och molnigt väder, precis lika mycket som soligt. Det är en bra idé att hålla ett öga på väderprognoserna innan avfärd.

Packlista Kläder & utrustning.

Kläder:

 •  Slitstarka vandringsbyxor.
 • Mössa och vantar (tidiga morgnar och kvällar kan bli kalla).
 • Eventuellt underkläder och underställ om du fryser lätt.
 • Vandringssockor och några få ombyten.
 • Bekväma vandringsskor, gärna vattentäta.
 • Vindjacka.
 • Regnjacka & regnbyxor. Eller alternativt vattentät vindjacka.
 • Eventuell fleecetröja.
 • Ombyten t-shirts och långärmade tröjor.
 • Keps eller hatt.

Glöm inte att packa ned dina ”egna” saker också!

Utrustning:

 • Vandringsstavar. Det förenklar din vandring avsevärt (om du har mycket kamerautrustning och vet med dig om att ryggen brukar kunna vara ett problem).
 • Solglasögon.
 • Kåsa och termos (om du vill ha med dig eget kaffe ut på turerna).
 • Pannlampa eller ficklampa.
 • Hygienartiklar.
 • Eventuella mediciner.
 • Väckarklocka.
 • Solskyddsfaktor.
 • Öronproppar.
 • Handsprit.
 • Kräm för skavsår, blåsor eller insektsbett.
 • Kopior på alla viktiga dokument (pass, resepapper).

Elektronisk utrustning:

 • Mobiltelefon.
 • Powerbank.
 • Laddare för mobiltelefon.
 • Eventuellt laptop eller platta för redigering av bilder.

Du behöver inte fundera över säkerheten! Den löser jag. Första hjälpen är alltid med och tillika nödsändare för din trygghet.

Viktigt! Det här är bara en inspirationslista för din packning. Vad du i slutändan packar ner i reseväskan är upp till dig.

Denna fotoresa till björnen i Finland innehåller både däggdjur- och landskapsfotografering. På grund av detta bör du ha med dig objektiv som täcker en stor spann av brännvidd. Observera att detta är endast förslag och du tar givetvis med dig den utrustning som du tycker är relevant.

Det kan vara svårt att välja de objektiv du ska ha med dig på fotoresan, framförallt när du är begränsad till en viss vikt på handbagaget. När vi fotograferar däggdjur och fåglar vill du kanske ofta komma så nära som möjligt, därför är ett teleobjektiv med rejäl brännvidd, 300 mm och uppåt bra. Om du vill arbeta med exempelvis björnen i landskapet kan du ha ett teleobjektiv på cirka 80-200 mm. Dessa objektiv är också bra för intima landskap.

Om du har ett zoom-objektiv som täcker större delen av dessa brännvidder är denna bra att ta med sig. Om du endast får plats med ett teleobjektiv skulle jag välja det med mest zoomomfång eller längst brännvidd.

• Ett eller två kamerahus.
• Ett teleobjektiv från 300 mm och uppåt för fotografering av björn, järv, fåglar och kanske även varg.
• Ett teleobjektiv från cirka 80- 200 mm för däggdjur i landskapet samt för intima landskapsfotografier.
• Ett vidvinkelobjektiv för urskogslandskapet, forsarna och utsiktsplatserna.

Tänk dock på att dina mål för fotograferingen kan vara helt annorlunda så se detta mer som inspiration än något som du måste packa ned i kameraryggsäcken.

Övrig fotografisk utrustning som är bra att ha med sig är givetvis en robust kameraväska. Antingen en som tål regn eller som har regnöverdrag. Det är också viktigt med extra minneskort och batterier. Glöm heller inte en extern hårddisk eller extra minneskort för backuplösning av dina bilder.

 • En robust kameraväska.
 • Stativ (om du använder sådant och vill ”dra på det”).
 • Extra minneskort.
 • Extra batterier.
 • Batteriladdare.
 • Backuplösning.Eventuella filter för landskapsfotografering. Exempelvis ND, Avtonat gråfilter eller polfilter.

Viktigt!
Ta backup efter varje fotosession! Antingen har du extra minneskort för backup eller en extern hårddisk.

Maxantal deltagare på denna fotoresa är 8 stycken personer (9 personer med mig).

Vi kommer att vandra mot gemensamma mål hela gruppen. Även vissa workshopsmoment kommer att vara gemensamma.

Däremot tycker jag att det är viktigt att du som deltagare om du vill kan få gå din egen väg och hitta de motiv du vill fotografera. En del fotografer fungerar bäst i grupp och andra fotografer vill helst fotografera och söka upp sina motiv själva.

Du kommer att ha möjlighet till båda scenarierna. Tänk dock på att det är ”frihet” under ansvar och i enighet med resevillkoren har du som resenär ansvar för att passa tider och ha personliga försäkringar.

Den här fotoresan är inte fysiskt ansträngande. Lätta leder och småkuperad terräng vid landskapsfotografering. Vid gömslefotografering är vi helt stillasittande.

 • Valuta: Euro.
 • Eluttag: Typ C (Europlug, samma uttag som i Sverige).
 • Område: Oulanka, Finland.
 • Språk: Finska, engelska, (svenska).
 • Statsskick: Republik.
 • Tidszon: GMT +3 (+1 timme mot Sverige).

Här har jag listat flera tips på hur du kan skydda dig mot att ditt bagage  inte når fram till vår slutdestination. Även hur du ska kunna skydda din dyrbara kamerautrustning i ditt handbagage. Det är mycket ledsamt och irriterande när ditt bagage inte når slutdestinationen. Ibland har det ingen betydelse hur mycket du förbered för att ditt bagage inte ska komma bort. Det händer tyvärr och är då helt bagagesystemets fel. Du kan dock minimera risken att ditt bagage hamnar på villovägar genom att följa dessa tips. Vi börjar med ditt handbagage och vad du ska tänka på och göra för att skydda din kamerautrustning och andra sköra produkter vid eventuell incheckning av ditt handbagage.

Handbagage.

När det gäller handbagage råder jag dig att följa de anvisningar som ges av flygbolaget gällande storlek på handbagage och maxvikt. Tillåten vikt på handbagaget och max bredd, längd, höjd på handbagaget kan variera beroende på flygbolag. Se till att kolla upp både storlek och maxvikt innan din resa.

De flesta flygbolag erbjuder dig att ta med dig ett handbagage plus en liten väska (exempelvis en liten laptopväska, fodral eller handväska) in på planet.

Försök att undvika incheckning av dyrbar fotoutrustning.

Det här är alltid en känslig punkt som jag ofta får många frågor kring. Vad händer om flygbolaget vill checka in mitt handbagage även om jag uppfyller alla krav på storlek och maxvikt. Får de göra det? Ja, de flygbolag som jag har erfarenhet av har alltid rätten att välja ut vissa handbagage om det är ett fullt flyg och det sannolikt inte finns plats i handbagageutrymmet.

Om din väska väljs ut för att checkas in i lastrummet kan du givetvis förklara vad väskan innehåller, i detta fall dyrbar fotoutrustning. Om du har tur och är trevlig så hittar personalen kanske en lösning. Om du skulle vara tvungen att checka in ditt handbagage ändå har du rätt att plocka ut sådana saker som är sköra (i ditt fall kamerautrustning som också har litiumbatterier), mediciner och andra nödvändiga produkter. Det är väskans skrymmande plats som är problemet här, inte vad som är i den.

Mitt tips är därför att skaffa dig en fotoreseryggsäck med uttagbara fotoväskor eller att ha med dig någon form av tygkasse att lägga din dyrbara kamerautrustning i om ditt handbagage måste checkas in. Flygresan kanske blir lite mer obekväm men du vet i alla fall att din kamerautrustning kommer fram till destinationen utan att skadas av stötar.

Fotoreseväskor som handbagage.

Jag skulle vilja tipsa dig om två stycken riktigt bra fotoreseväskor som både är smarta, snygga och flexibla. De uppfyller de flesta flygbolags krav på maxstorlek i bredd, längd och höjd (dubbelkolla dock alltid med flygbolaget du ska resa med). Båda fotoreseväskorna har också uttagbara innerväskor för din kamerautrustning (in-bag funktion).

Bagage.

Skriv ditt namn på bagaget.

Det bästa sättet för personalen på flygplatsen att kunna spåra din väska är helt enkelt att skriva ditt namn på den, både för- och efternamn. En namntagg finns att köpa i de flesta butiker som säljer reserelaterade produkter. Namntaggen spänns sedan fast på din väska. Du kan även skriva in ditt flygnummer på namntaggen.

Ta bort dina gamla bagageetiketter.

Ta alltid bort dina gamla bagageetiketter från tidigare resor så den personal som ska lotsa ditt bagage vidare får rätt information om slutdestination.

Om du låser din väska med hänglås, välj TSA-certifierat.

TSA-hänglåsen är framtagna för att fungera i länder där du inte får checka in låsta bagage, exempelvis USA. Med ett TSA-lås kan personalen på flygplatsen öppna ditt bagage utan att behöva klippa upp låset eller på annat sätt skada din väska. Det ger en viss trygghetskänsla att ha ett lås på bagaget och försvårar givetvis snabba stölder från klåfingriga individer. Flygplatserna kan också göra kontroller av vissa bagage och då slipper de, precis som jag skrev ovan, att på “våldsamma sätt” öppna ditt bagage.

Du reser grönare med Fröstad Naturfoto eftersom jag klimatkompenserar för flygutsläpp under vår fotoresa. Detta gäller alla nya fotoresor för 2019 och framåt.

De pengar vi klimatkompenserar vår fotoresa med går till återplantering av träd i Etiopen. Endast 3% av Etiopiens naturliga regnskog finns idag kvar. Ju mer träd som finns kvar på vår jord desto bättre för klimatet och den globala uppvärmningen. Träden tar nämligen upp växthusgaserna som är huvudproblemet till den globala uppvärmningen. Projektet som vår klimatkompensation går till är Gold-Standard certifierat.

När du bokar din fotoresa kommer du att få en kopia på certifikatet som visar att vi har klimatkompenserat samt ett tackkort för att du har hjälp till att klimatkompensera ditt flygande.

LADDA NER FOTORESAN SOM PDF.
0
DATUM : 13 – 19 AUGUSTI 2021
 • KOSTNAD: 16 300 SEK

 • 8 PLATSER.

Anmälningsavgift: 3.260 SEK (20%)

Inkluderat i priset.

 • Del i dubbelrum.
 • Frukost, lunch & middag enligt program.
 • All transport inom Finland.
 • Fotografisk handledning och workshop av Niklas Virsen.
 • Klimatkompensation för din flygresa.

Ej inkluderat i priset: Flyg till och från Uleåborg, Finland. Försäkringar och avbeställningsskydd. Extra dryck vid måltid och utgifter av personlig karaktär.

Läs resevilkoren..


  Fråga

  Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
  Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!


  Ditt namn*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Vilken fotoresa gäller det?

  Din fråga:

  När du bokar en fotoresa, workshop eller kurs med Fröstad Naturfoto tycker jag att det är viktigt att du ska känna dig trygg om något inträffar så att fotoresan, workshopen eller kursen inte kan genomföras. I exempelvis händelse av lagändringar, inreseförbud, avrådan från Utrikesdepartementet eller andra omständigheter som omöjliggör aktivitetens trygghet, kommer aktiviteten ställas in och då följer jag paketreselagen. Om en kurs eller workshop utan inkluderad transport och boende blir inställt på grund av händelser som ligger utanför min kontroll ersätts även hela ditt inbetalade belopp.

  I övrigt, gäller mina ordinarie resevillkor som du kan läsa om här: https://www.frostadnaturfoto.se/kurs-och-resevillkor/

  Jag har också ordnat resegaranti genom Kammarkollegiet. Att jag har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens (konkurs).

   Reservlista (ej bindande)

   Vilda Finland – Björnar & tajga (13 - 19 augusti 2021).

   OBSERVERA! Inom max en timme efter bokning ska du få ett mail som bekräftar din bokning. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se

   Ditt namn*

   Gatuadress*

   Postnummer och stad*

   Telefonnummer*

   Din e-postadress*

   Övriga önskemål? Om du vill informera mig om allergier, sjukdomar eller andra känsliga personuppgifter, ring mig på 0736540687.

   Nyhetsbrev, ja tack! Prenumerera på Fröstad Naturfotos nyhetsbrev (valfritt).

   All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund.