“Tillsammans med Olympus arrangerar vi Picture Nature med gratis föreläsningar på Fotografiska den 22 januari. Inspireras av föreläsningar och bilder från världens alla hörn och få dina bilder bedömda av några av Sveriges mest ansedda naturfotografer. Picture Nature är kostnadsfritt, passa på att anmäla dig redan idag då det finns begränsat antal platser. Vi bjuder på morgonkaffe från kl. 8.30 i anslutning till föreläsningssalen, lunch finns att köpa i restaurangen på Fotografiska.”

Föreläsarna på Picture Nature presenteras av Olympus.

Jonathan Stenvall
Kl. 09:00 – 10:00

Jonathan Stenvall/N är naturfotograf baserad i Stockholm. År 2014 påbörjade han sitt projekt med stöd av hasselbladsstiftelsen med fokus på Stockholms natur vilket har utvecklats till ett internationellt projekt om naturen i städerna. Jonathan har utmärkt sig i flera internationella fototävlingar och blev 2015 tilldelad titeln årets unga nordiska naturfotograf. Han är initiativtagare till Young Nordic Nature Photographers och invald i Naturfotograferna/N (2016)

Niklas Virsén
Kl. 10:00 – 11:00

Niklas Virsén/N är professionell naturfotograf och trivs som bäst i de skandinaviska bergen och alperna. En förkärlek finns också för djur- och fågellivet i norden men fotoprojekten tar honom också till andra exotiska platser runt om i världen. Niklas har de senaste åren skördat framgång i flera stora internationella naturfototävlingar, håller kurser och resor i Norden.

OBS! Följ med på denna resa till Kenya och Masai Mara!

Leopard klättrar upp i träd, Masai Mara.

Anna Ulmestrand
Kl. 11:00 – 12:00

Anna Ulmestrand/N visar naturens fantasifulla och unika karaktär genom makrot. Makrot har fått henne se bortom det uppenbart vackra och istället se skönheten i varje liten skrott, varje obetydlig detalj i naturen. Att sträva efter att fånga något “ovanligt i det vanliga” är hennes drivkraft och med en kamera och ett makro blir det fullt möjligt. Det finns så mycket märkliga motiv att hämta i naturen, bara ljus och kontrast existerar. Adderar man en rejäl dos fantasi kan vad som helst dyka upp .

Lunch med mingel och kaffe
Kl. 12:00 – 12:30

Filippa Tarras-Wahlberg
Kl. 12:30 – 13:00

Filippa Tarras-Wahlberg är grundare av den svenska Insamlingsstiftelsen Wildhood Foundation. Filippa startade Wildhood under 2016 med syfte att, genom insamling av medel, hjälpa till att bekämpa tjuvjakt på och illegal handel med hotade djurarter. Wildhood stödjer lokala organisationer och insatser som fysiskt, på plats i reservaten i några av de mest utsatta områdena, skyddar djuren mot tjuvjägare. Insamlingen finansierar parkvakter, flygpatruller och hundpatruller med fokus på södra Afrika.

Niklas Nilsson
Kl. 13:00 – 14:00

Niklas Nilsson är en naturfotograf ända ut i fingertopparna. Från barnsben till idag har hans passion för naturen drivit hans fotografering, både ovanför och under vattenytan. De nordiska regionerna har alltid fascinerat Niklas och det finns alltid fantastiska djur att finna, oavsett om det är i naturen runt husknuten, i den lokala dammen eller i ett av de stora haven.

Adam Rheborg
Kl. 14:00 – 15:00

Adam Rheborg är expeditionsguiden som har bland annat den Geografiska Sydpolen som arbetsplats. Möt Adam på Fotografiska där han delar med sig av unika berättelser och bilder från hans senaste resa till södra Weddellhavet i Antarktis där han lotsade äventyrslystna naturfotografer till den sydligaste pingvinkolonin i världen – Kejsarpingvinerna i Gould Bay.

Jan Pedersen
Kl. 15:00 – 16:00

Jan Pedersen har i mer än 35 år fotograferat natur i stora delar av världen och sedan många år tillbaka lett även naturfotoresor och workshops för Wild Nature som han var med att starta. Han har ett förflutet som mångårig bildredaktör och delägare av bildbyrån Naturbild och är i dag en premierad och publicerad fotograf med många internationella meriter.
Han anlitas också flitigt som föredragshållare på fotofestivaler och en bred publik och är även en mycket efterfrågad kursledare. Totalt har Jan publicerat 14 böcker och hans sjungande bok ”Fågelsång# är Sveriges mest sålda naturbok någonsin och den senaste är det fotografiska verket ”Vilda Norden”. Medlem i Naturfotograferna/N och Olympus visionary ambassadör.

Portfolio Natura
Kl. 16.00 – 16.45

Ta med dina bilder till Portfolio Natura för bedömning, rådgivning och inspiration från fotograferna direkt på plats i Fotografiska lokaler. Räkna med att visa tre bilder som beskriver dig som Fotograf i formatet A4.

Sammanfattning och avslutning
Kl. 16:45- 17:00

Föreläsningarna är gratis men föranmälan krävs.