Fotografera Bäver i Västmanland.

Observera! Workshopen Fotografera bäver i Västmanland 2019, har endast 1 plats kvar. ​Boka nu för att försäkra dig en plats på 2019 års workshop.

Du använder en mobiltelefon eller platta för att navigera på denna fotoresa. Kanske du vill ladda ner en PDF med fotoresan istället?

FOTOGRAFERA BÄVER I VÄSTMANLAND. (PDF)
 • Bäverskådning som är helt anpassad för naturfotografer.

 • Mycket stor chans att få se och fotografera bäver på nära håll.

 • Möjlighet till låga vinklar helt parallellt med vattenytan.

 • Gummibåtar med elmotor tar oss fram över sjön.

Ljudlöst tar vi oss ut på den lilla sjön. Bara en elmotor använder vi för att inte kväva naturens sånger. Det som hörs mest är kluckandet mot gummibåten. Vi ska fotografera bäver i den sköna sommarkvällen. Längs med sjön finns det ett flertal bäverhyddor. Spåren från bävrarna gör sig påminda med gnagspår och fallna träd. Det är ganska uppenbart när man beger sig ut i gummibåten att detta är en plats där bävern verkligen trivs!

Bävrarnas päls är brun och fungerar väl som isolering mot kyla. Bävrarna är anpassade till ett liv där det alltid finns tillgång på vatten. De simmar graciöst fram med hjälp av sin svans som ser ut som en stor fena och de har simhud mellan fötterna.

Bäverskådning som är anpassat för naturfotografer.

Jag möjlighet att erbjuda dig en exklusiv bäverskådning som är helt anpassad för dig som naturfotograf. Jag vet att en bild på halvdistans av en bäver rakt upp och ned sällan blir bra eller är något som är önskat att få. Att däremot få närgångna porträtt, vackert- och rätt ljus och låga perspektiv som är parallellt med vattenytan är det som uppskattas extra mycket av en naturfotograf. På denna workshop kommer du att introduceras till den bäverfotografering vi har framför oss. Exempel ges också från fotografering av andra däggdjur.

Jag tycker att det är viktigt att du får så mycket hjälp som möjligt den första dagen då vi samlas inför kvällens första bävertur att du kan koncentrera dig enbart på din egen fotografering när vi väl åker ut med båten på sjön.

Fotografera bävern från båt.

Vi kommer att fotografera bävern från gummibåtar som drivs av elmotorer. Allt för att vi ska störa bävern så lite som möjligt och få bättre bilder. Vi har bra chanser att både få se och fotografera bävern på nära håll. När vi fotograferar från båten får du chansen att komma bävern nära. Dessutom får du även möjligheten  till att komma lågt i vinkel, helt i jämn kant med vattenytan. Detta är av stor vikt för att kunna få till en bra bild på bäver. I båtarna är vi max fyra stycken personer.

Solnedgång är något som den här resan verkligen bjuder på, förutsatt att vädret tillåter det. Många gånger står solen riktigt lågt och lyser upp vattnet i massor med olika färgnyanser i gult, orange och rosa. I detta myller av färg och olika brytningar i vattenytan kan vi med lite tur fotografera bävern när den sakta simmar förbi båten i detta fantastiska ljus!

lamporna och med artificiellt ljus belysa bävrarna när de simmar i vattnet eller befinner sig på strandkanten. Det är en mäktig och mysig känsla att sakta glida fram med elmotorn för att spana efter bävern i mörkret.

När vi beger oss iväg ut på sjön i båten är vi mitt i bäverns rike. Vi kommer att kunna se bäverhyddor och gnagspår efter bäver på träden. Våra naturguider som har en djup kunskap om bävern och dess miljö kommer att lotsa oss igenom området och peka ut de mest intressanta platserna.

Lightroomkurs.

Mellan vår bäverskådning- och fotografering på lördagen kommer vi att arbeta och gå igenom hur du kan bli en bättre naturfotograf och lyfta dina bilder till nya nivåer i Adobe Lightroom Classic.

Mötesplats: Ulvsbomuren – Vildmark & lantliv, nära Skinnskatteberg.

Du tar dig själv till Ulvsbomuren med bil eller annat valbart färdmedel. Har du andra önskemål gällande transport, ange detta vid bokning av fotoresan.

Tid: Klockan 13:00 den 28 juni

Vägbeskrivning skickas vid bokning.

Vi kommer att bo naturnära på Ulvsbomuren lantliv & vildmark i mysiga stugor med storskogen precis runt husknuten. Stugan har tillgång till spis med ugn, mikrovågsugn, kyl och frys samt kaffebryggare. Här finns också ett badrum med toalett, duschkabin och golvvärme.

 • Sänglakan och handdukar ingår inte.

I denna fotoresa ingår det frukost och lunch varje dag.

 • Frukosten består av yougurt, musli, gröt, mackor, pålägg, ägg, kaffe, te och grönsaker m.m.
 • Lunch får vi av de bäverguider som tar oss med ut i bäverriket.
 • Möjlighet finns att laga egen middag i stugan eller äta i resturangen.

Kläder & skor

Förvänta dig så kallat klassiskt svenskt sommarväder. Dagarna kan bli varma, kalla, regniga eller blåsiga. Ta med slitstarka kläder och bra skor. Tänk på att det kan bli lite extra kallt i båten kvällstid när solen går ner. Ta med dig kläder för det också.

Kamera, objektiv & kringutrustning.

Eftersom vi ska fotografera bäver är ett teleobjektiv att rekommendera, från 200 mm och uppåt. Glöm däremot inte att ta med dig både vidvinkellinsen och normaloptik om du har sådana i din kameraväska.

Maxantal deltagare på denna fotoresa är sju stycken personer (8 stycken med mig och guide).

Denna fotoresa till Västmanland och bäverriket är inte fysiskt ansträngande.

För mig som reseledare och fotograf är tryggheten för dig som deltagare och resenär givetvis extremt viktig! Jag kommer aldrig att utsätta dig som resenär eller deltagare till något som kan innebära fara eller skada för hälsan. Jag kontrollerar och håller mig uppdaterad på säkerhetsläget till mina destinationer och skulle det uppstå problematik, så som naturkatastrof, oroligheter, krig och så vidare får du resan återbetald i enlighet med Kammarkollegiet.

Jag anmäler mig alltid till Sweden Abroad inför varje avresa för att maximera möjligheten för den svenska ambassaden att kontakta mig om något osannolikt skulle inträffa som betyder att vi måste avbryta resan. Förutom dessa säkerhetsåtgärder för din trygghet har jag gått kurs i första hjälpen och har alltid första hjälpen kit i närheten under hela vår aktivitet.

Spot nödsändare

Om det osannolika skulle inträffa att vi behöver assistans eller att en nödsituation uppstår har jag alltid med mig en Spot nödsändare. Med denna kan jag skicka ut en helikopter för att hjälpa oss i en nödsituation och den fungerar i alla länder. Jag kan också sända en nödsignal till en kontakt på destinationen som kan sända hjälp.

När våra mobiltelefoner inte har någon täckning (om det skulle inträffa) fungerar fortfarande nödsändaren med dess starka kontakt med flertalet sateliter.

GPS (Garmin GPSMAP64st)

Förutom en nödsändare följer alltid en Garmin  GPSMAP64st GPS med ut i fält. Med denna starka GPS kan jag navigera mig fram även i den tätaste dimman eller i mörker. Inlagda koordinater i förtid hjälper mig också lättare att navigera.

Sammanfattning, trygghetsåtgärder för dig:

 • Resegaranti via Kammarkollegiet.
 • Säkerhetskontrollerar alltid våra destinationer (via bland annat UD).
 • Anmäler fotoresorna till Sweden Abroad.
 • Utbildning i första hjälpen.
 • First Aid kit i närheten.
 • Jag har alltid med mig en spot nödsändare ut i fält.
 • Jag har alltid med mig en GPS (Garmin GPSMAP64st) i fält.
 • Denna workshop kommer endast att köras om vi blir tre deltagare eller fler. Om workshopen inte skulle bli av får du alla pengar tillbaka inklusive anmälningsavgift. För mer ingående information om detta, se resevillkoren.

Ladda ner hela reseprogrammet som PDF

FOTOGRAFERA BÄVER I VÄSTMANLAND (PDF)
BOKA NU!
0
DATUM : 28 – 30 juni 2019
 • KOSTNAD: 4700 SEK

 • 7 PLATSER

Anmälningsavgift: 940 SEK (20%)

Inkluderat i priset 

 • Boende i stuga vid genuin gårdsmiljö.
 • Två stycken bäversafari som är anpassad till naturfotografer, filtar och flytväst.
 • Frukost och lunch.
 • Teori och handledning av naturfotograf Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Transport till Ulvsbomuren och till bävervattnet. Middagar. Försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.

Läs resevilkoren..

28 juni, 2019.

Vi samlas upp vid vårt boende, Ulvsbomuren lantliv & vildmark klockan 13:00 (vägbeskrivning skickas vid bokning). Väl framme gör vi oss hemmastadda och hinner med en fotosession i området innan det är dags för middag.

29 juni 2019.

Vi startar dagen tidigt med en genomgång och tips & trix i efterbehandlingsprogrammet Lightroom Classic. Vi kör och fokuserar på efterbehandlingen innan det är dags för vår första resa till bäverskådning- och fotografering.

30  juni 2019.

Vi hinner med en kortare fotosession i storskogen kring vårt boende. Mot eftermiddagen beger vi oss iväg för vår andra resa ut till bävrarna. Vi fotograferar och skådar bävrar till kvällen. Workshopen avslutas när vi kommer i land igen. Tyvärr är det nu dags att lämna denna workshop med bävrarna och bege oss hemåt igen.

Har du en fråga om denna workshop/kurs?

Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!
Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilken kurs gäller det?

Din fråga:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ring in din beställning

Du kan också ringa in din beställning till mig eller om du har frågor rörande kursen eller fotoresan.

Telefon: (0)736540687