FLORIDA – ETT FÅGELPARADIS

Observera! Denna fotoresa till fågelparadiset i Florida har redan ägt rum! Jag har inga uppgifter om en ny fotoresa till Florida i dagsläget.
Galleri Florida

EN FOTORESA TILLSAMMANS MED ANDREAS HEMB / MOMENTS OF MAGIC

Galleri Florida
SKRIV UPP DIG PÅ RESERVLISTAN
0
DATUM : 9-16 NOVEMBER 2019
 • KOSTNAD: 19.500:-

 • 8 PLATSER Endast 1 plats kvar!

Anmälningsavgift: 1950 kronor (10%)

Inkluderat i priset : Boende i dubbelrum med frukost. Alla transporter och biltullar. Inträden i parker. Fotografisk handledning och guidning av Andreas Hemb  och Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Flyg till Fort Lauderdale. Försäkringar. Luncher och middag som intas på resturang.

Bokningsvilkor & Resevilkoren

 • Läge i världen: Sydöstra Usa
 • Delstatens Huvudstad: Tallahassee
 • Valuta: USD (Amerikanska dollar)
 • Tidsskillnad: 6 timmar före (mot Sverige)

Denna fotoresa till Florida fokuseras kring:

 • Ett fantastiskt fågelparadis!
 • Fotografera fåglar nära inpå utan att behöva använda gömsle.
 • Flertalet destinationer tar oss till olika miljöer – med fokus på fågel.
 • Alligatorer, sköldpaddor och träskmarker.
 • Oemotståndliga prärieugglor
 • Paradisön Sanibel Island.
 • Två stycken erkända och professionella naturfotografer är dina fotoguider.

När solen sänker sig ned över horisonten och färger himlen röd och rosa då är vi på plats i Florida i detta fågelparadis. Himlens färger avspeglas också i vattnet. Det är varmt och skönt och du har flytt novemberrusket hemma i Sverige.

När du fotograferar fåglar i Florida är du fri. Fri att ta flera steg till vänster eller höger, fri att lägga dig ned platt på mage på den varma sanden eller fri att gå och röra dig vart du vill på stranden. Detta är den stora tjusningen med Floridas stränder. Det är ett fågelparadis men du behöver inte sitta instängd i ett gömsle för att komma fågellivet nära.

Häng med Andreas Hemb, professionell och prisbelönt naturfotograf och Niklas Virsen, professionell naturfotograf och svensk Olympusambassadör, till Floridas fågelparadis 2019! Denna resa är ett samarbete mellan företagen Moments of Magic (Hemb) och Fröstad Naturfoto (Virsen).

Andreas Hemb har spenderat flera månader i just de destinationer som denna fotoresa och workshop åker till. Han vet precis vilka de lokala pärlorna är som inte alla fotografer hittar till samt vilken tidpunkt som är bäst att besöka dem!

Tillsammans kompletterar Hemb och Virsen varandra med olika bildstilar och favoritmotiv vilket gör att du som resenär och deltagare kommer att finna mycket inspiration. Eftersom vi är två stycken guider och fotolärare samt reser i liten grupp kommer alltid någon av oss att vara tillgänglig att ge handledning i fält.

Stränderna utan trängsel och de bästa fotomöjligheterna.

De stränder vi besöker, exempelvis Bunche Beach och Estero Lagoon är vid gryningen och skymningen relativt folktomma. Vi reser dessutom i lågsäsongen för att få en så genuin naturupplevelse som möjligt.

Här kan vi se vadare, hägrar och storkar som kan komma fram mot dig, så länge du sitter still och spanar. Här ses ofta saxnäbbar när de jagar fisk över vattenytan. Deras långa svart-röda näbbar gör dem lätta att se och urskilja. Har vi tur kan vi också se fregattfåglar med deras långa vingar segla ovanför i skyn.

Vid ebb kommer fåglarna att koncentrera sitt födointag med snäckor, krabbor och andra djur som lever på botten. Med lite tur och skicklighet kan du fånga de ögonblicken! Florida är dock så mycket mer än bara fåglar vilket du kommer att få läsa om längre fram i denna fotoresebeskrivning. Här finns vackra och annorlunda träsklandskap där alligatorer regerar och i vattnet lever sköldpaddor. Först ska vi dock prata mer fåglar.

Ett paradis för natur- och fågelintresserade.

Utanför Floridas kust ligger Sanibel Island. En paradisö som liknar vilket vykort från vilken drömresa som helst. Här är stranden vit och vattnet turkost och klarblått. På Sanibel Island finns det inga stora affärskedjor och halva ön är ett naturreservat. På grund av detta skydd är exploateringen väldigt begränsad här.

Ön är också känd för sitt rika bestånd av fiskgjusar som till skillnad från här hemma i Sverige är helt oskygga. Att besöka och uppleva dessa fantastiska rovfåglar på nära håll är ett måste när vi besöker Sanibel Island. På de vackra stränderna kan vi också se och fotografera vadare och hägrar som kan komma mycket nära, ibland lite för nära så att objektivets närgräns blir nådd. Här kan vi se tärnor som letar fisk vid strand och vattenlinjen.

Det är också viktigt att du ibland släpper blicken från fåglarna på stranden och i skyn. Istället ska du fästa blicken ut mot det klarblå vattnet en liten bit ut från stranden. Här kan du få se både rockor och delfiner som passerar oss, ibland bara några meter utanför strandkanten.

Inte bara fåglar.

Denna fantastiska fotoresa och workshop till Florida bjuder inte bara på fågelfotografering av absoluta toppklass. Här finns också utrymme för att uppleva Floridas fascinerande träsklandskap och dess invånare. Vem vet vad vi kommer att stöta på i detta nästan förhistoriska smått utomjordiska landskap. Det känns nästan som en portal in i en annan värld än våran egen.

Om du är rädd för att få fötterna blöta och ogärna vill trampa runt i träskmarker kan du vara lugn. Six Mile Cypress Slough Preserve  och Audubon’s Corkscrew Swamp Sanctuary som vi kommer att besöka har uppbyggda ”boardwalks” det vill säga träspångar som är lättvandrade. Det finns även vandringsstigar här som är enkla att ta sig fram på till fots. Du kommer att få uppleva den genuina Floridanaturen, träskmarkerna, på ett säkert och kontrollerat sätt.

Alligatorer & sköldpaddor.

Everglades är ett gigantiskt träskområde. I den södra delen ligger Everglades nationalpark som ingår i Unescos naturvärldsarv. I Everglades ligger också Shark Valley som vi kommer att fotografera i och uppleva. Här är fågellivet också rikt och på land regerar alligatorerna. I vattnet kan du också se sköldpaddor. Här håller vi ett lugnt tempo när vi fotograferar de ryggradslösa djuren, ej framrusande i svävare som stör djurlivet. Här tar vi vårt ansvar för djuren och naturen på plats.

Clyde Butcher Gallery

I Everglades ligger även Clyde Butcher Gallery. Clyde som bor här har dedikerat sitt liv åt att fotografera Everglades träskmarker. Här kommer vi titta och besöka hans galleri men även botanisera i träsklandskapet runt hans galleri där ofta alligatorerna lurar.VÄDER OCH KLIMAT

Här är det varmt till skillnad från hemma i kalla Sverige. Värmemässigt är det ungefär som svensk högsommar men det kan bli lite kyligare tidiga morgnar och sena kvällar.

Är det fysiskt ansträngande?

Denna fotoresa är inte fysiskt ansträngande. Vi tar oss till olika platser och destinationer med bil. Väl på plats promenerar vi på lätta stigar och platta stränder.

Kläder & utrustning.

Slitstarka och bekväma kläder är det som gäller på denna fotoresa. Observera att dina kläder kan bli blöta och sandiga då vi fotograferar på en strand. På fötterna ska du ha bekväma promenadskor men ta också med dig sandaler.

Lying on the beach at low tide at dawn watching the reddish egret hunt. It’s very active hunting style with creating shade with the wings gives a sense of watching a dance. Positioned myself to get the right soft light and a background that would complement this beautiful bird.
Sure enough it moved in to the perfect position after just a few minutes 🙂

Kamera & objektiv.

Här är det viktigaste objektivet ett teleobjektiv mellan 200 mm och uppåt. Glöm dock inte bort att ta med dig en vidvinkel eller lite kortare brännvidd än tele- för att fotografera de fantastiska solnedgångarna och träskmarkerna. Ibland kommer också fåglarna så nära så att 200 mm är för långt.

Boende.

Vi kommer att bo en kväll i Fort Lauderdale och sex nätter i Fort Myers nära Sanibel Island.

SKRIV UPP DIG PÅ RESERVLISTAN
0
DATUM : 9-16 NOVEMBER 2019
 • KOSTNAD: 19.500:-

 • 8 PLATSER

Anmälningsavgift: 1.950 kronor (10%)

Inkluderat i priset : Boende i dubbelrum med frukost. Alla transporter och biltullar. Inträden i parker. Fotografisk handledning och guidning av Andreas Hemb  och Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Flyg till Fort Lauderdale. Försäkringar. Luncher och middag som intas på resturang.

Bokningsvilkor & Resevilkoren

Få en personlig kontakt på Big Travel när du bokar en fotoresa hos mig!

Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra. Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel! Otroligt smidigt eller hur?

Din säkerhet!

Att vandra och fotografera på olika platser i norden och världen måste vara tryggt! Det är bättre att ha en eller två extra säkerhetslinor istället för ingen alls. Därför kan du följa med mig ut på äventyr med trygghetskänslan att jag aldrig ger mig ut med en grupp utan nödsändare och GPS. ALDRIG!

Samaretspartners Big Travel

RESEPROGRAM

9 november

Ankomst Fort Lauderdale Airport på kvällen. Vi åker sedan till vårt boende i Fort Lauderdale.

10 november

Frukost på hotellet och sen tidig avresa mot träskmarkerna i Everglades! Första stoppet blir Shark Valley. Här kommer vi att promenera i sakta mak på anlagd gångväg som skär genom träsket. Fågellivet är rikt och oskyggt, och närporträtt av anhingas och olika sorters hägrar står på menyn. I vattnet som går längs kanten av vägen regerar alligatorerna. De ligger ofta och solar bara någon meter från gångvägen. Här ses också sköldpaddor i vattnet. Efter att vi har fotograferat klart vid Shark Valley fortsätter resan längs Tamiami Trail.

Vi stannar och besöker Clyde butchers fantastiska galleri som ligger mitt i Everglades. När man parkerar vid galleriet ses ofta alligatorer i vattnen. Här har vi tid för både besök inne i galleriet och en promenad på träskägorna och den magiska miljön.

Vi äter lunch på en äkta Everglades restaurang i form av Crab Shack!

Turen fortsätter för ett fantastiskt eftermiddagspass i Cypress Swamp Reserve. Här kommer vi gå på boardwalks och små stigar som leder ut i ett magiskt träsklandskap som taget ur en film om främmande världar. I lugn takt utforskar vi landskapet och dess rika fauna.

På kvällen fortsätter bilfärden, med middagspaus till vår bas för veckan, som blir på fastlandet nära Sanibel och Cape Coral.

11-15 november

Från vår bas kommer vi varje dag göra en fotoutflykt tidigt på morgonen och eftermiddag/kväll. Mitt på dagen vilar vi.

När tidvattnet är optimalt kommer vi i gryningen ta oss till fantastiska Bunche beach, en av våra egna favoritplatser! Innan solen går upp parkerar vi och promenerar ut på de exponerade sandbäddarna under ebb. När morgonen gryr får vi sällskap av hägrar, vadare och många andra strandfåglar som kommer in för att födosöka i det grunda vattnet. Här är det inte tal om något gömsle utan vi slår oss lugnt ner och låter fåglarna komma till oss. Det är en helt magisk upplevelse att helt öppet dela stranden med fåglarna i det vackra morgonljuset. Två morgnar och en eftermiddag kommer spenderas på Bunche. Fåglar vi med stor chans kommer se är liten blåhäger, trefärgad häger, rosthäger, snöhöger, ägretthäger, amerikansk blåhäger , saxnäbbar, en uppsjö plowers och vadare.

Nästa resmål blir paradisön Sanibel Island. Efter en kort biltur kommer vi till bron som tar oss över till denna fantastiska ö som till hälften består av naturreservat och resterande halvan en lugn och gammaldags Floridamiljö utan moderna storkedjor, shoppingcenter eller hotellkomplex. Fåglarna regerar här vilket vi ser redan under färden över bron där fiskgjusarna sannolikt kommer att komma upp bredvid bilen i deras jakt på fisk.

Vår plan är att göra två heldagsutflykter till Sanibel Island för att kunna ta del av allt som erbjuds här. Ena dagen blir dedikerad till Ding Darling Nature Reserve, ett världskänt eldorado för fåglar. Här möter vi som troligast rosa skedstork, brun och vit pelikan, fiskgjusar, kungsfiskare, vithövdad havsörn, natthäger, hackspettar av olika slag, liten blåhäger, snöhöger och många fler arter. Vi kommer att röra oss runt en vägslinga i lugn takt och stanna för att fotografera när vi vill samt ta en tur längs reservatets vattenleder för att få uppleva de delar som endast nås med båt.

Den andra dagen på Sanibel Island fokuserar vi mer på stränderna. Lokala pärlor som är extra bra för att se fiskgjusarna födosöka längs strandkanten besöks. Här ska vi också spana av vattnet efter fantastiska snäckor. Stränderna delas av vadare, tärnor och hägrar.
Fyrområdet blir ett annat stopp där vi kommer nära fiskgjusar samt pelikaner och hägrar som hoppas få en godbit från de lokala fiskemännen på piren.
Båda dagarna intas lunch på genuina lokala restauranger som är en upplevelse i sig.

För att få ut mer av Floridanaturen åker vi en dag till Six Miles Slough preserve. På boardwalks tar vi oss runt i träsklandskapet och fotografer landskap såväl som dess invånare.

Vi kommer också en eftermiddag bege oss till de oemotståndliga prärieugglorna som har gjort Cape Coral till sitt hem. Efter Andreas Hembs många besök i området har han mycket god kännedom om exakt var man kan stöta på dessa charmtroll.

16 november

Resan har tyvärr nått sin sista dag och vi kommer lämna vår bas vi har haft under veckan.

Vi kommer dock inte vila kamerorna förrän till kvällen. Ett fågelbad i form av en liten lagun blir morgonens mål och dagen fortsätter sen med att utforska de hemliga bakre gatorna som skär genom Everglades. På eftermiddagen tar vi oss till Fort Lauderdales flygplats där turen avslutas och färden hemåt påbörjas.

Har du en fråga om denna fotoresa?

Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!
Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilken fotoresa gäller det?

Din fråga:

Reservlista

Florida - Ett fågelparadis

OBSERVERA! Inom max en timme efter bokning ska du få ett mail som bekräftar din bokning. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se. Denna fotoresa görs i samarbete med Andreas Hemb och Moments of Magic.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Önskas enkelrum? (enkelrumstillägg tillkommer)
Ange detta i övriga önskemål. Få platser.
Övriga önskemål? Om du vill informera mig om allergier, sjukdomar eller andra känsliga personuppgifter, ring mig på 0736540687.

Jag godkänner resevillkoren Läs kurs- och resevillkoren
Observera! Resevillkor ställs av Andreas Hemb och Moments of Magic. Du kommer att slussas till en extern sida.
All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund.

Ring in din beställning

Du kan också ringa in din beställning till mig eller om du har frågor rörande kursen eller fotoresan.

Telefon: (0)736540687