Fjäril- & makroparadiset i norra Italien.

0
DATUM : 30 juni – 6 juli 2023
 • KOSTNAD: 16 900 SEK

 • 7 PLATSER

Anmälningsavgift: 3 580 SEK (20%)

Inkluderat i priset 

 • Del i dubbelrum.
 • Frukost & lunch enligt program.
 • Transport från och till flygplatsen i Turin.
 • All transport i Italien.
 • Fotografisk handledning av Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset

 • Flygbiljett till Turin – Caselle Flygplats.  Försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.
 • Ett av Europas bästa områden för att fotografera fjärilar.

 • För oss i Skandinavien sällsynta arter av fjärilar.

 • Fantastiska kulisser med bergstoppar täckta med snö, vattenfall och alpängar.

 • Fotogeniska alpängar med blomstermattor i olika färger.

 • Fina utsikter och panoramamöjligheter över bergsmassiven.

 • Pittoreska alpbyar & medeltida borgar.

 • Artbestämmande genomgångar och diskussioner.

 • Fotografisk guidning & handledning av naturfotograf Niklas Virsen.

 • En liten grupp av  endast 7 deltagare ger en exklusiv och personlig fotoresa.

I nordvästra Italien ligger Aosta med omgivande nationalpark och vackra naturområden. Här finns förutom ett storslaget alpint landskap med toppar på över 3000 meter över havet en otrolig rikedom av fjärilar. Detta är mycket passande eftersom det är just fjärilar och närbildsfotografering som är denna fotoresans huvudfokus. Om du gillar att göra djupdyk ner i alpängar med ett makroobjektiv och botanisera runt bland en mångfald av örtblomster och orkidéer i jakt på fjärilar är det här verkligen fotoresan för dig. Området kring Aosta räknas till ett av Europas absolut bästa platser för att observera och fotografera fjärilar på.

En mångfald av olika fjärilsarter.

På den här fotoresan till fjärilsparadiset i norra Italien kommer vi att ägna den mesta av vår vakna tid till att fotografera fjärilar, blommor och landskap. Fotograferingen i fält varvas med kunskapsinlärning om olika fjärilsarter. Vart du än tittar ser du svärmande insekter och fjärilar här. Vi kommer att fotografera i områden som sträcker sig från cirka 900 meter över havet och upp till cirka 2000 meter över havet. Naturen och landskapet skiftar i karaktär i och med de olika höjderna, något som också märks av i flora och fauna. De geologiska förutsättningarna är helt enkelt varierande vilket givetvis även syns i fjärilsbeståndet med olika arter. Vi kommer att stifta bekantskap och fotografera både alpina arter och fjärilar som finns nere under trädgränsen.

Arter av fjärilar som vi kommer att söka efter och fotografera är exempelvis Apollofjäril och flera olika arter av juvelvingar och högalpina arter. Här kommer vi ha chansen att se och fotografera den till Aosta endemiska Piedmont anomalous blue.

För att variera våra fjärilsbilder så mycket som möjligt har jag noggrant och strategiskt valt ut platser för olika fotografiska syften. Vissa områden fokuserar på att komma fjärilarna nära och skapa klassiska makrobilder av en mångfald av arter i de rika blomsterängarna. Andra områden är utvalda för att de har vackra kulisser med snötyngda toppar, vattenfall och forsar som kan agera bakgrunder till våra fjärilsbilder. Räkna med att du kommer att kunna fotografera fjärilar på många olika sätt och med olika tekniker på denna fjärilsresa.

Alpängar med rik flora.

Mellan de höga bergstopparna finns de rika alpängarna med sina färgglada mattor av blommor. Här trivs fjärilar såväl som andra insekter och kryp. På vissa områden kan vi också få se Bergsget (Chamoix) som finner sin mat i blomsterängarna. De härliga alpängarna täcker stora delar av dalarna och däri finner vi exempelvis, bullerblomster, prästkrage, klöver och midsommarblomster med flera. Vi kommer med största sannolikhet även att stöta på en hel del orkidéer. När vi lämnar alpängarna i dalen nedanför oss och beger oss upp på högre höjder ändras landskapet markant. De rika alpängarna byts ut mot ett kargare landskap där alpblommorna växer. På dessa höjder runt 1800 – 2000 meter över havet växer bland annat alpgentiana, alpinsk förgätmigej, alpros med flera.  Till skillnad från de extremt täta alpängarna växer alpblommorna här uppe inte i några större sammanhängande områden utan mer sporadiskt. Har vi riktigt tur kommer vi även att kunna få se stenbock på de högsta höjderna. På dessa höjder är vår primära uppgift att leta och fotografera flera högalpinska fjärilsarter.

Även om denna fotoresa koncentreras kring de små motiven med fjärilar, insekter och blommor är det svårt att bortse ifrån de vackra kulisserna av höga snötäckta toppar och stora bergsmassiv. I de områden vi kommer att fotografera fjärilar finns det toppar som mäter över 3000 – 4000 meter över havet. Däribland finner vi Gran Paradisio vars högsta topp är 4061 meter över havet. I tillägg till dessa högalpinska toppar och berg kommer vi att få fina utsikter och bra panoramamöjligheter mot alpernas och Europas högsta berg, Mont Blac eller Monte Bianco som hon heter på Italienska. Mont Blac ligger på gränsen mellan Frankrike och Italien och mäter hela 4810 meter över havet på dess högsta punkt.

Alpbyar och alpinsk atmosfär.

Vårt boende ligger utanför den italienska staden Aosta i nordvästra Italien. Härifrån är en bra utgångspunkt för vår fjärilsfotografering i närliggande nationalparker och andra naturområden. Vår färd genom fjärilparadiset här i norra Italien tar oss genom många pittoreska och mysiga alpbyar. Här kommer vi givetvis stanna till och fotografera när tid ges och avnjuta en god lunch. I alpbyarna byggs de allra flesta hus i sten med skiffertak vilket ger husen en alldeles speciell karaktär. Här bland husen finns smala gränder och vackra små trädgårdar. Alpbyarna är alltid omringade av höga och branta berg och ofta brusar en fors i dess närheten. Bara att strosa omkring i dessa alpbyar är en upplevelse i säg. Här känns det som tiden har stått stilla.

Om dessa pittoreska alpbyar inte var nog så finns det här många medeltida borgar som är strategiskt utplacerade högt upp i bergen. På kvällarna lyses många av borgarna upp vilket ger landskapet en fantastiskt härlig atmosfär.

Mer information

Observera att detta program kan komma att ändras beroende på väder eller andra oförutsägbara händelser.

30 juni 2022


Vi ankommer till Torino Caselle flygplats i Turin och påbörjar därefter transporten till vårt boende i Aostadalen med en minibuss. En bilfärd på cirka 1h 20 min. På eftermiddagen och kvällen blir det en presentation av områdena där vi ska fotografera och vad vi kan förvänta oss på denna fotoresa. Vi kikar också närmare på vilka fjärilar vi ska leta efter på de olika platserna. Vi avslutar kvällen med en middag.

1 juli 2022


Vi äter frukost på restaurangen vid vårt boende och åker därefter till vårt första fotoområde för fjärilar och insekter (samt landskap). Räkna med en biltur på cirka 20 minuter.  Här kommer vi att befinna oss cirka 900 m. öh. och kunna se och fotografera fjärilar som exempelvis  Apollofjäril, liten Apollofjäril, Schackbräde, olika blåvingar och många fler. Denna plats är framförallt suveränt för att fotografera apollofjärilar. Terrängen är lätt och fjärilarna är många.

Vi äter sedan lunch mot eftermiddagen som vi har fått med oss från vårt boende i Aostadalen. Lunchen äter vi ute i fält. Efter detta är det dags att åka tillbaka till vårt boende för vila / valfri aktivitet. Mot kvällen åker vi tillbaka till samma plats och fotograferar fjärilar i den nedåtgående solen.

Kvällen avslutas med middag.

2 juli 2022


Vi äter frukost och beger oss sedan mot ett nytt fotoområde för fjärilar i en dal som ligger i Gran Paradisio national park, en biltur på cirka 40 minuter. Denna dag kommer att bli mer krävande än gårdagen när vi tar oss upp för en ganska så brant uppstigning, dock med en större preparerad stig. På vår väg upp stannar vi till vid ett storslaget vattenfall.

Vi kommer i detta område att fotografera mellan cirka 1000 – 1500 m. öh. Detta betyder att vi nu förutom exempelvis sotnätfjäril, hagtornsfjäril, blåvingar med flera får vi nu chansen att stifta bekantskap med högalpina fjärilsarter som Almond-eyed Ringlet, Lesser Mountain Ringlet och Alpvitfjäril. Här uppe finns det också stor chans för att se och fotografera gems.

Landskapet är bedårande vackert med höga berg och toppar med snö. Här finns spännande och intressant alpflora och vackra kulisser till dina fjärilsbilder. Här stannar vi hela dagen och äter lunch ute i fält. Kvällen avslutas med middag och vila / valfri aktivitet.

3 juli 2022


Idag efter frukosten åker vi en längre tur, en bilfärd på cirka 1h 16 min, till Mont Avic national park, också kallad för ”The butterfly valley”. Här finner vi den kanske största koncentrationen av fjärilar på vår fotoresa. Här har vi chansen att se och fotografera många olika fjärilsarter. På de lägre höjderna i parken finner vi en mångfald av olika arter, däribland apollofjäril, Almond-eyed Ringlet, Makaonfjäril, hagtornsfjäril och många fler.

Landskapet här är också magiskt vackert med forsar, stora alpblomsterängar och vattenfall. Morgonen ägnar vi åt att fotografera i nationalparkens lite högre höjder mellan cirka 1300-1500 m. öh. Vi äter sedan lunch och går ner en bit i landskapet till de stora alpblomsterängarna som breder ut sig här.

Kvällen avslutas med middag och vila / valfri aktivitet.

4 juli 2022


Det här är en fotodag där vi får chansen att vila våra ben en aning. Vi kommer att bege oss till det närliggande fjärilsområdet från vår andra dag på denna fotoresa och arbeta kreativ med våra fjärilsbilder. Här ges chansen att ta ut svängarna och arbeta med exempelvis långa slutartider, dubbelexponeringar, panoraman och fler kreativa framställningar av fjärilsfotografering.

Vi kommer även att åka till en fin utsiktspunkt för att få bra bilder på Mont Blanc, Europas och alpernas högsta berg, 4 810 m. öh.

Kvällen avslutas med middag och vila / valfri aktivitet.

5 juli 2022


Efter frukost beger vi oss iväg mot en dal i Gran Paradisio nationalpark där vår startposition från början ligger 2000 m. öh. Här har vi en fantastisk utsikt över landskapet med det fantastiskt vackra berget Gran Paradisio (nationalparken är döpt efter berget), har en topp på hela 4 061 m. öh.

Här uppe på dessa höjder är det lite glesare med fjärilar för att vara ett av Europas absolut bästa områden för att fotografera fjärilar på (Aostadalen). Här svärmar inte fjärilarna runt dig men stannar du till och kikar kommer du att få se en hel del. Här är vi främst ute efter de högalpina fjärilsarterna som exempelvis Psodos quadrifaria som kan leva på höjder upp till 2700 m.öh. Har vi tur träffar vi även på den vackraste fjärilen jag känner till, Cynthias Fritillary.

Landskapet här uppe inbjuder till magiska vyer och en spännande fjärilsfotografering.

6 juli 2022


Idag är det tyvärr den sista dagen av vår fotoresa till fjärilparadiset i norra Italien. Vi åker till flygplatsen i Turin för vår resa hemåt.

Aostadalens placering på världskartan.

Aosta_Italien

Flygplats: Torino Caselle flygplats, Italien.

Flyga ifrån: Du väljer själv vart du vill flyga ifrån.

Vart ska vi mötas: Vi möts upp inne på flygplatsen, vid ankomsthallen ”arrivals”.  Många av oss kommer med sannolikhet att åka samma flyg också, vilket förenklar det hela, men det är ankomsthallen som är uppsamlingsplatsen. Mer ingående tider får du vid bokning eller om du har frågor om mer exakta tider kan ni kontakta mig antingen på e-post eller telefon.

Enklast och smidigast för dig som ska köpa flygbiljetter är att kontakta din personliga kontakt på Big Travel som du får när du bokar en fotoresa via Fröstad Naturfoto. Läs mer om detta nedan.

Få en personlig kontakt på Big Travel när du bokar en fotoresa hos mig!

Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra. Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel! Otroligt smidigt eller hur?

Kontaktuppgifter till din personliga kontakt på Big Travel skickas till dig vid bokning.

Har du frågor om din flygbiljett? Kontakta din personliga kontakt på BIG Travel (telefonnummer får du vid bokning).

Beställ egna flygbiljetter

Du har givetvis också möjligheten att beställa dina egna flygbiljetter genom valfri tjänst. Tänk då på att du själv ansvarar för att tiderna med de olika flygen passar.

Vi kommer att bo på samma boende alla våra dagar här i norra Italien, Aostadalen. Vårat boende ligger placerat högt uppe i Aostadalen med härliga utsikter över Aosta med omnejd. Härifrån balkongen eller från nedre plan är det aldrig långt till en bra panoramabild över bergen som utgör Aostadalen.

Boendet är del i dubbelrum i trivsamma rum. På vårat hotell äter vi också frukost samt får vår lunchpåse som vi ska ha med oss ut i naturen. Alla rum har ett eget badrum och tv.

Du kan boka ett enkelrum på denna fotoresa till en kostnad av490 SEK per natt.

I denna fotoresa ingår det

30 juni: Inga måltider ingår denna dag.

1 juli: Frukost och lunch ingår.

2 juli: Frukost och lunch ingår.

3 juli: Frukost och lunch ingår.

4 juli: Frukost och lunch ingår.

5 juli: Frukost och lunch ingår.

6 juli: Frukost ingår.

I Aostadalen i norra Italien kan vädret växla snabbt. Speciellt med de höjderna som vi kommer att fotografera på. Det är givetvis alltid svårt att spåna om temperaturen men räkna med cirka 15-25 grader nere i dalarna. Väl uppe bland bergen sjunker denna temperatur och morgnarna här uppe kan bli kalla. Mössa och lättare handskar ska packas ner i din resväska ifall temperaturen sjunker ytterligare.

Precis som i alla områden i alperna skiftar vädret från sol, moln, regn och åska och kan göra så på bara någon halvtimme. Man måste alltid vara beredd på att ta på sig eller ta av sig vandringsplagg beroende på det växlande väderleken.

Viktigt! Det här är bara en inspirationslista för din packning. Vad du i slutändan packar ner i resväskan är upp till dig.

Kläder & skor.

• Underkläder & strumpor.
• Ett par shorts.
• T-shirts & tröjor för vandring (använd lager på lager principen).
• En vindjacka.
• Regnjacka & regnbyxor. Eller alternativt vattentät vindjacka.
• Slitstarka långbyxor.
• Vandringssockor och bra vandringskor.
• Keps eller hatt som skydd för solen.
• Hygienartiklar
• Några ”vardagliga” kläder till kvällarnas middagar.
Mössa och lättare/luftiga handskar.

Utrustning.

• Vandringsstavar (viktigt för att skona ryggen när du bär packning).
• Solglasögon.
• Ficklampa eller pannlampa.
• Väckarklocka.
• Anteckningsblock & penna.
• Solskyddsfaktor.
• Öronproppar.
• Kopior på alla viktiga dokument (pass, resepapper).
• Dina mediciner.
• Handsprit.
• Kräm för skavsår, blåsor eller insektsbett.
• Skoskavsplåster.

Elektronisk utrustning.

• Mobiltelefon.
• Powerbank.
• Laddare för mobiltelefon.

Viktigt! Tänk på att dina mål för fotograferingen kan vara helt annorlunda så se detta mer som inspiration än något som du måste packa ned i kameraryggsäcken.

På denna fotoresa till Aostadalen i norra Italien är det främst makrofotografering som gäller. Observera att i detta fall kan makrofotografering också översättas till närbildsfotografering. Det går med andra ord precis lika bra att använda ett längre teleobjektiv för att kunna skapa närbilder av fjärilar och insekter.

Ett makroobjektiv kan oftast avbilda 1:1, vilket gör att närgränsen är extremt kort. Du kommer som regel närmare ditt motiv med ett makroobjektiv men risken är också stor att fjärilen hinner flyga iväg innan du har tagit bilden.

Ett teleobjektiv med en bra närgräns är ett mycket mångsidigt objektiv att ha med dig på denna fotoresa. Du kan sitta en bit ifrån fjärilarna och ändå komma dem nära (inte lika nära som ett 1:1 makro). Ett teleobjektiv är också optimalt när du vill skapa mer konstnärliga bilder där du fotograferar exempelvis genom vegetation. Teleobjektivet kan dessutom användas om du vill fotografera intima landskap som berg, vattenfall etc. samt om det dyker upp några däggdjur eller fåglar. Ett teleobjektiv med zoom-möjlighet rekommenderas starkt.

Ett vidvinkelobjektiv ska du ta med dig om du vill skapa de stora och klassiska vidvinkel-landskapen. Här kommer du att kunna fotografera snöprydda berg, kraftiga vattenfall, bäckar och blomsterängar. En annan fördel med att ta med ett makroobjektiv är att du kan fotografera fjärilar i landskapet. Du kan exempelvis komma nära en fjärilar med ett vidvinkel och ha med en snötyngd topp i bakgrunden.

Tänk dock på att dina mål för fotograferingen kan vara helt annorlunda så se detta mer som inspiration än något som du måste packa ned i kameraryggsäcken.

 • Makroobjektiv för riktigt närgångna bilder av fjärilar och insekter.
 • Teleobjektiv med zoom för fjärilar, insekter, intima landskap och däggdjur/fåglar.
 • Vidvinkelmotiv för de klassiska stora landskapen eller för att skapa fina kulisser till fjärilsfotografering.
 • Extra batterier och extra minneskort.
 • Ett stativ för att arbeta med långa slutartider.
 • En blixt, ficklampa eller pannlampa.
 • Eventuella filter för landskapsfotografering. Exempelvis ND, Avtonat gråfilter eller polfilter.
 • Backup till dina bilder.
 • En laptop för redigering av dina bilder.

Maxantal deltagare på denna fotoresa är 7 stycken personer (8 personer med mig).

Vi kommer att vandra mot gemensamma mål hela gruppen. Även vissa workshopsmoment kommer att vara gemensamma.

Däremot tycker jag att det är viktigt att du som deltagare om du vill kan få gå din egen väg och hitta de motiv du vill fotografera. En del fotografer fungerar bäst i grupp och andra fotografer vill helst fotografera och söka upp sina motiv själva.

Du kommer att ha möjlighet till båda scenarierna. Tänk dock på att det är ”frihet” under ansvar och i enighet med resevillkoren har du som resenär ansvar för att passa tider och ha personliga försäkringar.

Den här fotoresan innehåller flera fysiska moment och andra som inte är fysiska alls. De mest arbetsamma fotosessionerna är de som ligger på högre höjder. Dock bör en god grundkondition räcka. Terrängen är allt från grusvägar, upptrampade leder till normalstora stigningar. Vi kommer givetvis stanna flera gånger för att vila och dricka vatten.

 • Du bör ha god kondition för att följa med på denna fotoresa.

Du ska alltid ha ett giltigt pass med dig när du är ute och reser med flyg oavsett destination. Se till att ditt pass är uppdaterat och att utgångsdatumet för passet ligger i framtiden (se till att ha marginal till flygresan). Passet är ditt viktigaste dokument när du är ute och reser så se även till att ha en scannad kopia med dig i pappersform.

Valutan i Italien är Euro

Eluttag i Kenya ⚡️ Typ L (Ej samma uttag som i Sverige).

Vatten 💧 Vattnet från kranen i Italien bör inte drickas för säkerhets skull. Vatten i flaskor kommer alltid att finnas tillgängligt.

Laddning 🔋 Du kommer att kunna ladda din mobiltelefon och andra elektroniska enheter på vårt hotell varje kväll/natt.

⏰ Italien har samma tidzon som Sverige.

Här har jag listat flera tips på hur du kan skydda dig mot att ditt bagage  inte når fram till vår slutdestination. Även hur du ska kunna skydda din dyrbara kamerautrustning i ditt handbagage. Det är mycket ledsamt och irriterande när ditt bagage inte når slutdestinationen. Ibland har det ingen betydelse hur mycket du förbered för att ditt bagage inte ska komma bort. Det händer tyvärr och är då helt bagagesystemets fel. Du kan dock minimera risken att ditt bagage hamnar på villovägar genom att följa dessa tips. Vi börjar med ditt handbagage och vad du ska tänka på och göra för att skydda din kamerautrustning och andra sköra produkter vid eventuell incheckning av ditt handbagage.

Handbagage.

När det gäller handbagage råder jag dig att följa de anvisningar som ges av flygbolaget gällande storlek på handbagage och maxvikt. Tillåten vikt på handbagaget och max bredd, längd, höjd på handbagaget kan variera beroende på flygbolag. Se till att kolla upp både storlek och maxvikt innan din resa.

De flesta flygbolag erbjuder dig att ta med dig ett handbagage plus en liten väska (exempelvis en liten laptopväska, fodral eller handväska) in på planet.

Försök att undvika incheckning av dyrbar fotoutrustning.

Det här är alltid en känslig punkt som jag ofta får många frågor kring. Vad händer om flygbolaget vill checka in mitt handbagage även om jag uppfyller alla krav på storlek och maxvikt. Får de göra det? Ja, de flygbolag som jag har erfarenhet av har alltid rätten att välja ut vissa handbagage om det är ett fullt flyg och det sannolikt inte finns plats i handbagageutrymmet.

Om din väska väljs ut för att checkas in i lastrummet kan du givetvis förklara vad väskan innehåller, i detta fall dyrbar fotoutrustning. Om du har tur och är trevlig så hittar personalen kanske en lösning. Om du skulle vara tvungen att checka in ditt handbagage ändå har du rätt att plocka ut sådana saker som är sköra (i ditt fall kamerautrustning som också har litiumbatterier), mediciner och andra nödvändiga produkter. Det är väskans skrymmande plats som är problemet här, inte vad som är i den.

Mitt tips är därför att skaffa dig en fotoreseryggsäck med uttagbara fotoväskor eller att ha med dig någon form av tygkasse att lägga din dyrbara kamerautrustning i om ditt handbagage måste checkas in. Flygresan kanske blir lite mer obekväm men du vet i alla fall att din kamerautrustning kommer fram till destinationen utan att skadas av stötar.

Fotoreseväskor som handbagage.

Jag skulle vilja tipsa dig om två stycken riktigt bra fotoreseväskor som både är smarta, snygga och flexibla. De uppfyller de flesta flygbolags krav på maxstorlek i bredd, längd och höjd (dubbelkolla dock alltid med flygbolaget du ska resa med). Båda fotoreseväskorna har också uttagbara innerväskor för din kamerautrustning (in-bag funktion).

Bagage.

Skriv ditt namn på bagaget.

Det bästa sättet för personalen på flygplatsen att kunna spåra din väska är helt enkelt att skriva ditt namn på den, både för- och efternamn. En namntagg finns att köpa i de flesta butiker som säljer reserelaterade produkter. Namntaggen spänns sedan fast på din väska. Du kan även skriva in ditt flygnummer på namntaggen.

Ta bort dina gamla bagageetiketter.

Ta alltid bort dina gamla bagageetiketter från tidigare resor så den personal som ska lotsa ditt bagage vidare får rätt information om slutdestination.

Om du låser din väska med hänglås, välj TSA-certifierat.

TSA-hänglåsen är framtagna för att fungera i länder där du inte får checka in låsta bagage, exempelvis USA. Med ett TSA-lås kan personalen på flygplatsen öppna ditt bagage utan att behöva klippa upp låset eller på annat sätt skada din väska. Det ger en viss trygghetskänsla att ha ett lås på bagaget och försvårar givetvis snabba stölder från klåfingriga individer. Flygplatserna kan också göra kontroller av vissa bagage och då slipper de, precis som jag skrev ovan, att på “våldsamma sätt” öppna ditt bagage.

Här laddar du ner PDF dokumentet om chattgrupp & möten inför och efter denna fotoresa:

https://frostadnaturfoto.se/pdf/Kommunikation_fr%C3%B6stadnaturfoto.pdf

0
DATUM : 30 juni – 6 juli 2023
 • KOSTNAD: 16 900 SEK

 • 7 PLATSER

Anmälningsavgift: 3 580 SEK (20%)

Inkluderat i priset 

 • Del i dubbelrum.
 • Frukost & lunch enligt program.
 • Transport från och till flygplatsen i Turin.
 • All transport i Italien.
 • Fotografisk handledning av Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset

 • Flygbiljett till Turin – Caselle Flygplats.  Försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.

  Fråga

  Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
  Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!


  Ditt namn*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Vilken fotoresa gäller det?

  Din fråga:

  När du bokar en fotoresa, workshop eller kurs med Fröstad Naturfoto tycker jag att det är viktigt att du ska känna dig trygg om något inträffar så att fotoresan, workshopen eller kursen inte kan genomföras. I exempelvis händelse av lagändringar, inreseförbud, avrådan från Utrikesdepartementet eller andra omständigheter som omöjliggör aktivitetens trygghet, kommer aktiviteten ställas in och då följer jag paketreselagen. Om en kurs eller workshop utan inkluderad transport och boende blir inställt på grund av händelser som ligger utanför min kontroll ersätts även hela ditt inbetalade belopp.

  I övrigt, gäller mina ordinarie resevillkor som du kan läsa om här: https://www.frostadnaturfoto.se/kurs-och-resevillkor/

  Jag har också ordnat resegaranti genom Kammarkollegiet. Att jag har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens (konkurs).

  Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti.

  Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet.

   BOKA

   Fjäril- & makroparadiset i norra Italien (30 juni - 6 juli 2023)

   Ditt namn*

   Gatuadress*

   Postnummer och stad*

   Telefonnummer*

   Din e-postadress*


   Vill du boka till enkelrum? Tilläggskostnad för enkelrum är 490 SEK för per natt.

   Övriga önskemål? Om du vill informera mig om allergier, sjukdomar eller andra känsliga personuppgifter, ring mig på 0736540687.


   Nyhetsbrev, Ja tack! Få erbjudanden på fotoresor, kurser och produkter. Var uppdaterad på nya fotoresor, kurser och evenemang (valfritt).

   Fröstad Naturfoto har ett sammarbete med Big Travel som kan hjälpa dig att boka flygbiljetter till din fotoresa. Vill du bli kontaktad av Big Travel efter bokningen? (valfritt - givetvis inget köptvång).

   Jag godkänner att mitt namn & e-post skickas ut till fotoresans övriga deltagare (valfritt).

   Jag godkänner resevillkoren*Läs kurs- och resevillkoren


   All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund. OBSERVERA! Inom max en timme efter bokning ska du få ett mail som bekräftar din bokning. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på 0736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se

   * Dessa fält är obligatoriska