Distanskurs i Lightroom & Photoshop för naturfotografer.

 • Lär dig Lightroom & Photoshop hemma utan att behöva betala transport eller boende.

 • Lär dig de bästa knepen för att lyfta dina naturbilder till en helt ny nivå.

 • Skräddarsy din alldeles egen efterbehandlingskurs.

 • På mina privatkurser kan du ställa de “dumma” frågorna.

 • Få hjälp med ditt bildarkiv och din struktur i Lightroom.

 • Backuplösningar, ordning och reda på mappar och filer, ritplattor och mycket mer.

Jag är en av Sveriges främsta utbildare i Lightroom Classic CC för naturfotografi specifikt. Under många år har jag utbildat i Lightroom för både privatpersoner och grupper. Just privatkurser i Lightroom är något som ofta efterfrågas. Jag är medlem i den svenska föreningen Naturfotograferna /N som värnar om den ärliga naturbilden. Mina Lightroom- och Photoshopkurser handlar om att göra bra bilder bättre utan att manipulera bildmaterialet. Efterbehandlingen ska vara så subtil som möjligt men ändå höja din naturbild till en helt ny nivå.

Idag är efterbehandling av dina naturfotografier ett måste (främst om du fotograferar i RAW). Jag vill dra det så långt och säga att din naturfotografering idag bör bestå av 50% fotograferande i fält och 50% efterbehandling, urval och sortering (kanske till och med 40% – 60%).

Att efterbehandla dina naturfotografier ska ske snabbt och strukturerat. För att göra detta måste du arbeta fram ett flödesschema där du minimerar onödig tid att leta efter reglage eller bilder.

Jag kan ge dig ett strukturerat arbetssätt och enkla medel för att få dina naturfotografier att lyfta. Om du verkligen är seriös med din fotografering, oavsett om du är nybörjare, amatör eller har fotograferat i flera år, måste du lära dig att efterbehandla dina bilder du kommer med allra största sannolikhet häpna över resultatet.

Jag vet, efter flera års utbildare i Lightroom och Photoshop att de allra bästa kurserna i efterbehandling är privatkurser. Utbildning för dig som är skräddarsydd helt efter dina behov, nu också som distanskurs!

Många vill gå en distanskurs.

En undersökning som gjordes av kurser.se, 2018 visar att det är många personer som skulle vilja gå på en distansutbildning på fritiden. Faktum är att undersökningen visar att distansutbildningar förenklar för en person att gå en kurs och lära sig ny kunskap i ett ämne.

Du kanske är en av dem? Ibland kan det kännas svårt att få tiden att räcka till att åka hit och delta på en Lightroomkurs IRL. Istället kanske du föredrar att sitta hemma utan att betala bensinkostnad eller hotellrum men ändå få en skräddarsydd privatkurs i Lightroom Classic CC eller Photoshop CC?

Hur går vi tillväga?

Det låter väldigt bra än så länge eller hur? Men hur ska vi gå tillväga, hur kan du lära dig lika mycket på en distansutbildning som i en kurs hos mig i kurslokal Flygeln? Din utbildning kommer att vara nätburen och byggas upp med en nära kontakt via mail och telefonsamtal.

Ny kunskap efterbehandling

Distansutbildningarna i Lightroom & Photoshop byggs upp utifrån denna struktur.

 1. Planering: Vi börjar med att planera din privatkurs och vad du vill fokusera på att lära dig. Tillsammans tar vi fram ett program som du känner dig bekväm med. Kommunikation sker här antingen via mail eller telefon, eller både och. Det är ditt val.
 2. Kursvideo: När vi är klara med planeringen inför din skräddarsydda kurs i Lightroom- & Photoshop börjar jag arbeta med en personlig och skräddarsydd video där jag visar, illustrerar och diskuterar ämnet utifrån ditt val. Denna video kommer att bli nåbar endast för dig på Internet.
 3. Möte & fjärrstyrning: Nu när du har fått en gedigen utbildning genom kursvideon är det dags för vårat möte. Mötet sker helt digitalt, med kontakt antingen via chatt eller telefon, du väljer själv vilket som känns bäst. Här kan du ställa dina frågor som inte besvarats i videokursen. Dessutom har jag möjlighet (om du vill) att fjärrstyra din dator och visa med exempel.
 4. Kursvideo-uppföljning: Efter vårat möte kompletterar jag  din kursvideo med eventuella avsnitt som vi diskuterade under vårat möte.
 5. Kunskapsmaterial: När du känner dig nöjd och klar med utbildningen och när du har fått den kunskap du behöver avslutas kursen. Därefter kommer kunskapsmaterial i form av en kompletterande kursvideo och andra hjälpmedel att skickas ut till dig som kan fås på USB hem till brevlådan eller via FTP.

Mina privatkurser.

Det är också så att kvalitén blir mycket bättre när du väljer en privatkurs istället för en kurs med flera deltagare, just därför att allt fokus ligger på dig. Du slipper också den största akilleshälen med grupputbildning i efterbehandling, den varierande kunskapen. En del personer kan mycket andra lite. Detta är genomgående vid alla utbildningar jag har haft i Lightroom och Photoshop oavsett om det står nybörjarkurs eller avancerad kurs på titeln. På mina privatkurser så läggs kursen upp helt i enlighet med din nuvarande kunskapsnivå.

Jag tar emot och välkomnar alla som vill gå en privatkurs till Fröstad gård som ligger vackert beläget mitt på östgötaslätten. Här nedan har jag listat upp tre generella personer och hur mina privatkurser i Lightroom kan hjälpa dig. Tänk dock på att det alltid är du som väljer vad vi ska fokusera på när det gäller din privatkurs.

För nybörjare.

Du är nybörjare i Lightroom och efterbehandling. Du har hört talas om programvaran och sett vad den kan göra med dina bilder. Nybörjaren kan få en hel introduktion till Lightroom, hur arkivet fungerar och hur du ska göra för att lyfta dina naturfotobilder med endast några reglage. Detta är med andra ord en introduktion i Lightroom där fokus ligger på att lära ut de enkla knepen som ändå kan göra stor skillnad i dina naturbilder.

För dig som vill lära dig mer.

Du har själv eller på en tidigare kurs lärt dig Lightrooms gränsnitt och du har importerat bilder i programmet och lärt dig de grundläggande reglagen i efterbehandlingsprocessen. Du vill lära dig mer och lyfta dina bilder till ytterligare en ny nivå. Du kanske vill fokusera på att arbeta selektivt i en bild eller så vill du få mer djupgående kunskap i arkivering.

För avancerade användare.

Du har använt Lightroom i flera år och du känner dig bekväm med de allra flesta verktyg i programvaran. Du behöver en djupdykning hur du kan använda dessa verktyg för att förstärka delar i din bild och ta dina redan bra bilder det där sista steget till pro. Du kanske vill veta hur du ska göra för att betraktaren ska läsa bilden på ett visst sett eller så behöver du ett strategiskt system för arkivering av dina naturbilder.

För den som alltid trollar bort sina bilder.

Du som alltid lyckas tappa bort dina bilder i Lightroom. Har svårt att hitta specifika bilder i ditt arkiv och saknar struktur. Detta är privatkursen för dig. Här fokuserar vi på arkivering, bygger upp din nya struktur och pratar om backupösningar och allt som krävs för att du ska få kontroll på ditt bildarkiv.

Ditt val.

I slutändan är det trots allt ditt val av vad du vill fokusera på som betyder något. Här får du chansen att skräddarsy din personliga utbildning i Lightroom. På hur många kurser med fler deltagare får du göra det? Du kan naturligtvis också helt överlämna din utbildningsplan till mig så kommer jag att lägga upp ett dagsprogram utifrån din kunskapsnivå. Valet är ditt!

För att delta på denna distanskurs i Lightroom och Photoshop behöver du en dator med möjlighet till nätverk (internet uppkoppling).

Du behöver också:

 • En installation av Lightroom eller Photoshop. Alternativt både och.
 • Programmet TeamViewer som tillåter mig att fjärrstyra din dator om det skulle behövas (valfritt).
BOKA NU!
 • KOSTNAD: 4000:- / Likvärdig 6-8 h privatkurs.

 • Privatkurs på distans för 1 person.

Anmälningsavgift: Ingen anmälningsavgift krävs.

Läs kursvilkoren..

Har du en fråga om denna workshop/kurs?

Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!
Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilken kurs gäller det?

Din fråga:

Distanskurs i Lightroom & Photoshop.

OBSERVERA! Inom max en timme efter förfrågan ska du få ett mail som bekräftar att jag har tagit emot ditt meddelande. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se. Det här är ingen bindande bokning utan endast en förfrågan. Efter att du har fyllt i detta formulär kommer jag att kontakta dig via e-post eller telefon.

Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilket startdatum skulle du vilja boka?

Förfrågan om Privatkurs i Lightroom (vad vill du fokusera på? Ange detta med några korta meningar.)

Vilken typ av kommunikation önskar du att din distanskurs innehåller? Du kan kryssa i flera olika alternativ.
Telefon.Mail.Facebook messenger.Annan.
Om du angav annan.. Vilken kommunikationsform föredrar du?

Jag godkänner kursvilkoren Läs kurs- och resevillkoren
Nyhetsbrev, ja tack! Få erbjudanden på fotoresor, kurser och produkter. Var uppdaterad på nya fotoresor, kurser och evenemang. Prenumerera på Fröstad Naturfotos nyhetsbrev (valfritt).
All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund.

Ring in din beställning

Du kan också ringa in din beställning till mig eller om du har frågor rörande kursen eller fotoresan.

Telefon: (0)736540687