Mavic Mini är en av DJI´s senaste drönare och har fått ett varmt välkomnande. Detta är just nu min personliga favorit på grund av dess låga vikt (249 gram) och extremt portabla design. Jag vill alltid ha med mig en drönare när jag är iväg på resor eller bara fotograferar i min närhet. Drönaren är inte större än min telefon och fjärrkontrollen är också extremt kompakt. Jag kan till och med ta med mig den i jackfickan när jag bara ska gå en sväng på landet. Den är snabbstartad, flyger bra och levererar bra bilder och video. Den har en 12 megapixelsensor och kan filma upp till 2K/30 p (2048 × 1080). Dessutom är användargränssnittet i DJI FLY-appen mycket bra för dig som precis ska börja att fotografera med en drönare. Tillika har Mavic Mini flera förprogrammerade smarta manövreringslägen så att du kan skapa häftiga videoklippsmanövreringar som ofta är mycket svåra att genomföra. Att prislappen också ligger strax under 4500 gör det här till en riktigt bra nybörjardrönare eller för dig som vill bära lätt och ha med dig din drönare i fotoväskan vart du än befinner dig.

Till skillnad från de mer dyrare drönarna saknar dock Mavic mini sensorer för att undvika objekt. I dagsläget saknar den även möjlighet att fotografera i RAW, men bildfilerna blir riktigt bra. Vi kommer att arbeta med högdynamiska bilder (flerexponeringar) som gör att vi delvis kan gå runt problemen kring att den bra fotograferar i jpg. Dessutom har videofunktionen en del begränsningar gällande video som gör att du inte kan styra exponeringen så noggrant (något som vi istället gör i efterbehandlingen). Om vi ser till priset mot de mer dyrare drönarna på marknaden är den här drönaren en riktig hit, och har faktiskt blivit min personliga favorit och nu ligger den mycket dyrare Phantom drönaren på hyllan hemma och dammar.

Flyg, fotografera & filma med en drönare.

Just nu har jag en kurs i drönarflygning, fotografering & filmning med endast 1 plats kvar i skrivande stund. Idag finns det ett väldigt brett sortiment av olika drönare med olika specifikationer och storlekar på marknaden. Oavsett om du funderar på att köpa en drönare eller redan äger en drönare kan denna kurs ge dig kunskaper i både säker flygning, flygmanövrering, fotografering och filmning. Med en drönare som ett komplement till din vanliga kamerautrustning kan du skapa fantastiska och annorlunda landskapsbilder och videofilmer.

Från kursens innehåll:

  • Lär dig att flyga med en drönare, säkert & snyggt.
  • Skapa fotografier & videos med en drönare. Mina bästa råd!
  • Vackra och säkra flygmöjligheter över östgötaslätten.
  • Både teori och praktik, med fokus på praktik.
  • Jag lär ut hur du kan skapa fine-art från luftrummet, inte bara dokumentära bilder.
  • Efterbehandling specifik för drönarbilder.
  • Du behöver inte äga en drönare själv för att delta.
Läs mer om drönarkursen här!

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me