Denna bild på en Snögäger (Egretta thula) är fotograferad i Florida, närmare bestämt på en av stränderna på Sanibel Island. Det var en varm och härlig kväll med fotografering längs strandkanten och vädret utlovade en magisk solnedgång. Här är inte sjöfåglarna och vadarna lika skygga som hemma i norden utan möjlighet finns att komma de riktigt nära utan gömsle.

Så även med denna Snöhäger skulle det visa sig. Som alltid när det kommer till fåglar och däggdjur handlar det om att göra dem någorlunda trygga med situationen och röra sig strategiskt och stilla. Just den här kvällen lyckades jag komma nära denna snöhäger medan den födosökte vid strandkanten.

Födosökningen efter fisk tog snöhägern en bit ut i lite djupare vatten än vid strandkanten. Jag lyckades placera mig parallellt mot snöhägern som kom allt närmare. Solnedgången låg perfekt i bakgrunden med sin gula-orange sken. Vågorna speglade också färgerna från solnedgången med en touch av rosa. En helt magisk kväll.

Jag arbetade med den vinklande displayen och kunde därför komma riktigt nära vattenytan och fånga vågen precis i rätt tillfälle. Resultatet är denna bild av Snöhägern och vågen.

Vill du få ännu mer fotoinspiration? Varje vecka på tisdag & torsdagar publiceras nya videos på min Youtubekanal som ger dig tips och handledning i naturfotografering. Prenumerera på min kanal för att inte missa kommande avsnitt!

Fotoresor & workshops rakt ner i din brevlåda.

Prenumerera på nyhetsbrevet & få gratis fotoinspiration varje vecka en gratis e-bok med tips & råd.
Prenumerera nu.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Click Me