Alpget & stenbock i Gran Paradiso nationalpark.

Du använder en mobiltelefon eller platta för att navigera på denna fotoresa. Kanske du vill ladda ner en PDF med fotoresan istället?

LADDA NER DENNA WORKSHOP SOM PDF

PDF går att ladda ner snart..

0
DATUM : 6 – 12 januari 2022.
 • KOSTNAD: 16 200 sek

 • 6 PLATSER.

Anmälningsavgift: 3 240 SEK (20%)

Inkluderat i priset.

 • Boende.
 • Frukost & lunch enligt program.
 • All transport på plats i Italien.
 • Alla vägtullar och vägbommar.
 • Teori, praktik och handledning av Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Flygbiljett till och från Torino Caselle flygplats, Italien. Middagar alla dagar. Försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.

Läs resevilkoren..

 • Fotografera den magiska klättraren alpget och den mytomspunna stenbocken.

 • Ett högalpint vinterlandskap.

 • Magiska, tindrande natthimlar utan några ljusföroreningar.

 • Landskapsfotografering mot vackra och dramatiska branter och bergsmassiv.

 • Chansen att komma riktigt nära alpget och om vi har tur även stenbock.

 • Alpget och stenbock i ett mycket grafiskt landskap som blir fantastiskt på bild.

 • Boende en bit utanför Aosta med panoramavy över området.

 • Äventyrpräglad sökning efter alpget & stenbock med snöskor och alternativt skidor.

Följ med till Graiiska alperna i norra Italien för att fotografera både alpget (Chamois) och stenbock (Ibex). Vi startar våra fotosessioner på höjder mellan 1 900 – 2 000 meter över havet. I vinterlandskapet där vi fotograferar är vi omringade av Gran Paradiso-massiven med toppar runt 4 000 meter, där ikonen är Gran Paradiso som är det högsta berget i de italienska alperna (4061 meter.). Gran Paradiso har också gett namn åt nationalparken. En inramning som detta landskap bjuder oss på ger oss också möjligheten att skapa magiska landskapsbilder av ett högalpint vinterlandskap samt att arbeta med natthimlar utan några ljusföroreningar. Områdena där vi ska fotografera har en stor population av både alpget och stenbock vilket gör att vi kommer att få möjlighet att fotografera djuren både i landskapet och närmare inpå.

Videopresentation av Alpget & Stenbock i Gran Paradiso.

Alpget och Stenbock.

På höjder på cirka 3 000 meter lever stenbocken som också kallas för Ibex. Det är ett ikonisk och mytomspunnet partåigt hovdjur som med sina imponerade horn symboliserar hela Gran Paradiso nationalpark.  Stenbockens horn är svagt krökta bakåt och rejält massiva. Hornen kan bli upp till cirka en meter långa och är en imponerande syn i alplandskapet, även från avstånd. Honorna har mindre horn än bockarna och blir endast några centimeter i längd.

Stenbocken lever mellan två olika zoner, skogsgränsen och is-gränsen. Vintertid brukar den dock komma längre ner i landskapet, vilket givetvis är optimalt för vår fotografering. Däremot kräver fotografering av stenbock en del tur och tålamod, både för att få se den och inte minst för att få ett bra fotoläge.

Alpgeten är vår nästa alpinvånare som vi ska fotografera. Alpgeten är mindre än stenbocken och deras horn är också mindre och mer raka, förutom den krok som avlutar hornet. Alpgeten är mycket vacker vintertid med en päls som är mörkbrun och vit på buken.  Ansiktet har två stripor över ögonen, ungefär som grävlingen. Grundfärgen i ansiktet är vit.

Chamois som alpgeten också kallas för befinner sig under vintertid precis som stenbocken i det ”lägre” landskapet på cirka 1 500 -3 000 meter höjd. Sommartid är det inte ovanligt att alpgeten vistas uppe vid glaciärerna i bergskedjorna. Av Stenbock och alpget är det mest troliga att det är just alpgeten som vi kommer att se mest av. Personligen har jag haft massor med möten med alpget i nationalparken till skillnad från stenbock. Varje tur jag har gjort i nationalparken har dock alltid resulterat i bilder på både alpget och stenbock vilket är riktigt bra utdelning. Det här är en fantastisk plats att fotografera dessa ikoniska alpinvånare på. Förutom våra två huvudfigurer till denna fotoresa är en av dalarna vi ska besöka rik även på rödräv och varg finns i området.

Mäktiga och nyckfulla berg.

Vi kommer under våra små vandringar med snöskor och under våra fotosessioner att omringas av bergsmassiv. Gran Paradiso som jag redan har berört har den högsta toppen i nationalparken, och i hela Italien med sina 4 061 meter över havet. Men Gran Paradiso är inte den enda vi kommer att fotografera och bekanta oss med. Andra berg är också bland annat, Grivola (3 969 meter) och Torre del Gran San Pietro (3 692 meter).

Sveriges högsta bergstopp Kebnekaise är cirka 2 100 meter, vilket med andra ord betyder att vi kommer att starta våra vandringar efter alpget, stenbock och vackra landskap på ungefär samma höjd som Kebnekaises högsta topp. Vid klarväder kan vi också få fina panoramavyer på vägen upp mot nationalparken mot alpernas högsta bergstopp Mount Blanc på den franska sidan. Mount Blanc är även Europas högsta berg utanför Kaukasus med sina imponerande 4 800 meter.

Bergsmassivens branter och stup kan vara väldigt nyckfulla och det hör till vanligheterna att få se mindre och större laviner. Därför är det tur att vi aldrig når dessa områden utan att vi befinner oss i trygghet nere i dalarna. När lavinerna och snörök faller ner från branterna högt där uppe är det bara att fånga ögonblicket med kameran. Det blir väldigt dramatiskt på bild och illustrerar hur nyckfulla bergen är vintertid. Det som gör det här högalpina området som vi ska fotografera i så speciellt är att det inte finns några störningsmoment i landskapet. Inga liftar, elledningar, stora lampor eller dylikt som förstör helhetsupplevelsen och större delen av nationalparken känns som riktig vildmark.

Fluffig snö, lärkträd och natthimlar.

Som heltäckande mattor av bomull ligger snön i Aostadalen. Det är en speciell känsla att få sätta ner snöskorna i den där första pudersnön, eller för den delen att spänna på sig skidorna, för den som vill. Dalen domineras av lärkträd som till skillnad från granen tappar alla sina barr på senhösten. Trots detta är just lärkträden något som förstärker känslan av att befinna sig just i alperna. På deras bara grenar kan man se små kluster av kottar. Kottarna har en brungul färg och precis som lärkträden blir de i rätt ljus nästan gulbruna. Det tillför lite färg i ett annars vitt landskap.

Något som också bryter mönstret av fluffig snö är små bäckar där vattnet fortfarande rinner och frysta samt delvis rinnande vattenfall. Vattnet som ofta får en blå ton (glaciärvatten) i snölandskapet blir en fin kontrast i vinterlandskapet. Kontrasterna mellan berg och snö är också något som tillför landskapsfotograferingen här.

När vi befinner oss på höjder runt 2 000 meter. är det ett måste att även bege sig en sen kväll för att titta på och fotografera stjärnhimlen. Här uppe finns det inga ljusföroreningar som kan förstöra bilder på vintergatan och alla miljarder stjärnor på himlavalvet. Det är svårt att förklara känslan av att kunna se lager på lager av stjärnor och den ena är skarpare än den andra. Man känner sig liten och lyckosam på samma gång. Självklart ska vi också arbeta med natthimlar i vår fotografering så länge vädret tillåter.

Vintertid är den rätta tiden att åka.

Jag tycker att man kan likna en fotoresa som denna lite med resan jag har till myskoxarna på Dovrefjell i Norge. De allra flesta fotograferar och vandrare ser alpget och stenbock på sommaren eller hösten. Ofta i kombination med vandring. På liknande sätt som med myskoxarna i Dovrefjell med andra ord. Därför finns det givetvis fler bilder på alpget och stenbock samt landskapen från just dessa årstider. Det finns dock mindre av alpget och stenbock i snö. Det blir mer speciellt att fotografera och skapa bilder av något som är lite mer annorlunda. Dessutom skapar kulisserna av de snöbeklädda bergen en fin inramning till landskapet.

Nationalparken räddade stenbocken från utrotning.

Gran Paradiso nationalpark är ett föredöme bland nationalparker i Europa, med långa anor. Nationalparken instiftades redan år 1922. Som jag har beskrivit tidigare är stenbocken symbolen för nationalparken, djuret som också räddades från utrotning just här. I slutet av 1900-talet var det ett hårt jakttryck efter Ibex (stenbock) vilket gjorde att den nästan försvann helt. Jakten på Ibex var till stor del nöjesorienterad (”sport”) och trofejakt. Gran Paradiso nationalparks dalar och sluttningar blev en fristad för stenbocken, något som vi idag ska vara väldigt glada över.

Snöskor & skidor.

Vissa delar av nationalparken med omnejd kräver att vi snörar på oss snöskor. Snöskor hjälper oss att inte sjunka för långt ner i snön. Det kan även vara aktuellt med skidor för den som vill ta sig fram på det sättet. Notera dock att tempot kommer att vara mycket långsamt med snöskor, så det är något som du måste förhålla dig till om du väljer skidor. Att gå med snöskor i snölandskapet är bekvämt, mycket enklare än att behöva trampa långt ner i snötäcket varje gång du tar ett steg. Nationalparken är känd för att också inneha bra ”Snowshoe-tours”. Om du inte har gått med snöskor tidigare så är det en upplevelse i säg. Att känna sig lite mer tyngdlös i landskapet är en härlig känsla. Vi kommer att ha mycket tid att gå i djup snö med snöskor eller skidor, alltid i ett lugnt och behagligt tempo.

Observera att detta program kan komma att ändras beroende på väder eller andra oförutsägbara händelser.

6:e januari

Vi ankommer till Torino Caselle flygplats i Turin och åker därefter mot vårt boende i Aostadalen i gemensam transport. En bilfärd på cirka 1 timme och 30 minuter. På eftermiddagen och kvällen kommer Niklas att ha en bildpresentation av området och information om alpget och stenbock som vi ska fotografera. Vi avslutar kvällen med en middag.

7 – 11 januari

Vi kommer att arbeta maximalt för att få så se så många och få bra bilder på alpgetter och stenbock i olika typer av situationer. Därför anpassas våra fotodagar mycket efter rådande väder och möjligheter.

Vi kommer främst att vara i tre olika dalar som alla ligger i ”närområdet” av Aosta. Vi kommer att ha fler berg- och bergstoppar omkring oss under denna fotoresa, bland annat Gran Paradiso, Grivola, Torre del Gran San Pietro och Herbétet. Alla runt 4 000 meter där Gran Paradiso är den högsta på 4061 meter.

Varje morgon startar vi med en stadig frukost på hotellet och vi beger oss sedan ut på vår jakt efter alpget, stenbock och vackra vinterlandskap. Lunch intas antingen ute i fält eller på en närliggande alpinsk restaurang. Även här styrs vi av väder samt fotoförutsättningar.

Vi kommer att fotografera natthimlar, två gånger, på de bästa nätterna med förutsättning för klarväder.

Varje kväll äter vi också middag.

12 januari

Idag är det tyvärr den sista dagen av vår fotoresa till detta vinterparadis i norra Italien. Vi äter frukost och beger oss sedan till flygplatsen i Turin för vår resa hemåt.

Flygplats: Torino Caselle flygplats, Italien.

Flyga ifrån: Du väljer själv vart du vill flyga ifrån.

Vart ska vi mötas: Vi möts upp inne på flygplatsen, vid ankomsthallen ”arrivals”. Många av oss kommer sannolikt att åka samma flyg, vilket förenklar det hela, men det är ankomsthallen som är uppsamlingsplatsen. Mer ingående tider och information får du vid bokning eller om du har frågor om mer exakta tider kan ni kontakta mig antingen på e-post eller telefon.


Observera på grund av rådande pandemi är Big Travel satt i rekonstruktion. 

Här kan du läsa mer om Big Travel  rekonstruktion: Microsoft Word – Q&A rekonstruktion BIG Travel

Enklast och smidigast för dig som ska köpa flygbiljetter är att kontakta din personliga kontakt på Big Travel som du får när du bokar en fotoresa via Fröstad Naturfoto. Läs mer om detta nedan.

Få en personlig kontakt på Big Travel när du bokar en fotoresa hos mig!

Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra. Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel! Otroligt smidigt eller hur?

Kontaktuppgifter till din personliga kontakt på Big Travel skickas till dig vid bokning.

Har du frågor om din flygbiljett? Kontakta din personliga kontakt på BIG Travel (telefonnummer får du vid bokning).


Beställ egna flygbiljetter

Du har givetvis också möjligheten att beställa dina egna flygbiljetter genom valfri tjänst. Tänk då på att du själv ansvarar för att tiderna med de olika flygen passar.

Vi kommer att bo på samma boende alla våra dagar här i norra Italien, Aostadalen. Vårat boende ligger placerat högt uppe i Aostadalen med härliga utsikter över Aosta med omnejd. Härifrån balkongen eller från nedre plan är det aldrig långt till en bra panoramabild över bergen som utgör delar Aostadalen. Boendet är del i dubbelrum i trivsamma rum. På vårat hotell äter vi också frukost samt får vår lunchpåse som vi ska ha med oss ut i naturen. Alla rum har ett eget badrum och tv.

6  januari:  Inga måltider ingår denna dag.

7 januari: Frukost och lunch ingår.

8  januari: Frukost och lunch ingår.

9 januari: Frukost och lunch ingår.

10 januari: Frukost och lunch ingår.

11 januari: Frukost och lunch ingår.

12 januari: Frukost ingår.

Om du vet med dig att du ofta blir hungrig eller törstig ute i fält eller mellan måltiderna ska du ta med dig något att äta eller dricka. Det finns flera livsmedelsaffärer som vi kan handla på i Aosta.

Flera minusgrader hör till vanligheterna i Gran Paradiso under vinterhalvåret.  Vindarna kan vara rejäla och det är inte ovanligt med ordentligt med fallande snö. Det kan givetvis också bli sol och klarväder men var förberedd på flera minusgrader. Du bör ha med dig kläder som gör att du kan klä dig efter lager på lager principen. När man går med snöskor tenderar man att bli varm och om du då stannar till och bli mer stationär kan det vara bra att ta på sig ett förstärkningsplagg. Du får helt enkelt räkna med flera olika typer av väder för nere i Aosta kan det stundtals vara snöfritt medan när vi kommer upp på höjder på cirka 2000 meter och mindre, kan vädret helt förändras på bara någon halvtimme. Nyckfullt väder och klimat bör man kanske beskriva det alpina landskapet för, packa och klä dig efter detta.

Viktigt! Det här är bara en inspirationslista för din packning. Vad du i slutändan packar ner i resväskan är upp till dig. Glöm inte att packa ner (dina egna saker) också.

När du ska välja kläder inför fotoresan till Gran Paradiso nationalpark, ska du klä dig varmt. Tänk dock på att när vi går med snöskor så kommer du att bli varmare. Därför ska du inte heller ha för mycket kläder på dig. Börja med underställ. Över understället en t-shirt, sedan en tröja och till slut en vinterjacka (observera att antalet lager beror mycket på hur lätt du fryser). Med andra ord ska du klä dig enligt lager på lager principen. På benen brukar det räcka bra med underställ och termobyxor eller några andra varma byxor.

Givetvis måste du även ha en varm mössa, bra handskar som klarar flera minusgrader och ett par kängor eller vandringsstövlar som har bra motstånd mot väta och kyla.

 • Underkläder & strumpor.
 • Underställ.
 • Bra och vattentäta grova kängor eller vinter-stövlar (varma & vattentäta).
 • Varm vinterjacka.
 • Undertröjor (gärna i ull).
 • Förstärkningsplagg (när vi blir stillasittandes).
 • Slitstarka och vattentäta byxor (termobyxor är bra).
 • Mössa.
 • Skidmask (heltäckande för de riktigt kyliga dagarna).
 • Vattentäta och varma vantar (gärna i två lager).
 • Buff eller halsduk.
 • Vardagliga kläder för när vi äter på resturang.

Utrustning.

På den här fotoresan kommer vi att använda snöskor. Ta även med dig ett par stavar om du har för bättre stabilitet i snön. Du kan också välja att ta med dig skidor. Notera dock att tempot kommer att vara mycket långsamt med snöskor, så det är något som du måste förhålla dig till om du väljer skidor.

Glöm inte ta med dig en termos som du fyller upp med te eller kaffe varje morgon innan vi åker ut i vinterlandskapet. Om du brukar frysa om händer och fötter är hand- och fotvärmare viktigt. Jag använder mig alltid av dessa när jag tillbringar tid i kalla miljöer, detta även om jag sällan fryser om varken händer eller fötter. Handvärmare är små påsar som du lägger i dina handskar och i skorna. När påsarna får kontakt med luft utsöndrar de värme som brukar vara aktivt i cirka 8 timmar. Hand- och fotvärmare kan köpas i de flesta större sportbutiker (även på exempelvis på Biltema). Det finns också andra varianter som laddas upp med ström innan användning.

 • Snöskor.
 • Eventuellt skidor.
 • Vandringsstavar (med snötrugor).
 • Skidglasögon eller solglasögon.
 • Värmepåsar för händer och fötter.
 • Ficklampa eller pannlampa.
 • Termos.
 • Sittunderlag.
 • Eventuella mediciner.
 • Lakan och handdukar finns på boendet.

Elektronisk utrustning.

 • Mobiltelefon.
 • Powerbank.
 • Laddare & kablar till all din elektronik.

Viktigt! Tänk på att dina mål för fotograferingen kan vara helt annorlunda så se detta mer som inspiration än något som du måste packa ned i kameraryggsäcken.

Det viktigaste att ha med dig på denna workshop när vi ska fotografera alpget och stenbock är ett teleobjektiv (från cirka 200 mm och uppåt). Dessutom är ett teleobjektiv för de mer intima detaljerna i landskapet, bra, på grund av avstånden. Glöm heller inte att ta med dig ett stativ till nattfotograferingen. Du ska även försöka få med dig ett vidvinkel- eller ett normalobjektiv (från cirka 20 mm och uppåt) för landskapsfotografering.

 • Kamerahus.
 • Ett teleobjektiv (från 200 mm och uppåt)
 • Vidvinkel- eller ett normalobjektiv bra (20 mm – 50 mm)

Övrig fotografisk utrustning som är bra att ha med sig är givetvis en kameraväska. Antingen en som tål väta eller som har regnöverdrag. Det är också viktigt med extra minneskort och batterier. Glöm heller inte en extern hårddisk eller extra minneskort för backuplösning av dina bilder.

 • En kameraväska för din kamera & objektiv.
 • Ett stativ, för nattfotografering.
 • En laptop för redigering av bilder.
 • Extra minneskort.
 • Extra batterier.
 • Batteriladdare.
 • Backupplösning.

Soluppgång: cirka 08:00

Solnedgång: cirka 17:00 (observera att bergen gör att solen försvinner snabbare).

Maxantal deltagare på denna fotoresa är 6 stycken personer (7 personer med mig). Vi kommer att åka mot gemensamma mål hela gruppen.

Däremot tycker jag att det är viktigt att du som deltagare om du vill kan få gå din egen väg och hitta de motiv du vill fotografera. En del fotografer fungerar bäst i grupp och andra fotografer vill helst fotografera och söka upp sina motiv själv.

Du kommer att ha möjlighet till båda scenarierna. Tänk dock på att det är ”frihet” under ansvar och i enighet med resevillkoren har du som deltagare ansvar för att passa tider och ha personliga försäkringar.

På den här fotoresan kommer vi att gå med snöskor, eventuellt skidor i långsamt tempo. Notera att om du väljer skidor är det samma tempo som med snöskor som gäller. Det kommer att bli heldagar ute med kilometerlånga “vandringar”, ofta kuperat. Du bör därför ha en god grundkondition.

Här har jag listat flera tips på hur du kan skydda dig mot att ditt bagage  inte når fram till vår slutdestination. Även hur du ska kunna skydda din dyrbara kamerautrustning i ditt handbagage. Det är mycket ledsamt och irriterande när ditt bagage inte når slutdestinationen. Ibland har det ingen betydelse hur mycket du förbered för att ditt bagage inte ska komma bort. Det händer tyvärr och är då helt bagagesystemets fel. Du kan dock minimera risken att ditt bagage hamnar på villovägar genom att följa dessa tips. Vi börjar med ditt handbagage och vad du ska tänka på och göra för att skydda din kamerautrustning och andra sköra produkter vid eventuell incheckning av ditt handbagage.

Handbagage.

När det gäller handbagage råder jag dig att följa de anvisningar som ges av flygbolaget gällande storlek på handbagage och maxvikt. Tillåten vikt på handbagaget och max bredd, längd, höjd på handbagaget kan variera beroende på flygbolag. Se till att kolla upp både storlek och maxvikt innan din resa.

De flesta flygbolag erbjuder dig att ta med dig ett handbagage plus en liten väska (exempelvis en liten laptopväska, fodral eller handväska) in på planet.

Försök att undvika incheckning av dyrbar fotoutrustning.

Det här är alltid en känslig punkt som jag ofta får många frågor kring. Vad händer om flygbolaget vill checka in mitt handbagage även om jag uppfyller alla krav på storlek och maxvikt. Får de göra det? Ja, de flygbolag som jag har erfarenhet av har alltid rätten att välja ut vissa handbagage om det är ett fullt flyg och det sannolikt inte finns plats i handbagageutrymmet.

Om din väska väljs ut för att checkas in i lastrummet kan du givetvis förklara vad väskan innehåller, i detta fall dyrbar fotoutrustning. Om du har tur och är trevlig så hittar personalen kanske en lösning. Om du skulle vara tvungen att checka in ditt handbagage ändå har du rätt att plocka ut sådana saker som är sköra (i ditt fall kamerautrustning som också har litiumbatterier), mediciner och andra nödvändiga produkter. Det är väskans skrymmande plats som är problemet här, inte vad som är i den.

Mitt tips är därför att skaffa dig en fotoreseryggsäck med uttagbara fotoväskor eller att ha med dig någon form av tygkasse att lägga din dyrbara kamerautrustning i om ditt handbagage måste checkas in. Flygresan kanske blir lite mer obekväm men du vet i alla fall att din kamerautrustning kommer fram till destinationen utan att skadas av stötar.

Fotoreseväskor som handbagage.

Jag skulle vilja tipsa dig om två stycken riktigt bra fotoreseväskor som både är smarta, snygga och flexibla. De uppfyller de flesta flygbolags krav på maxstorlek i bredd, längd och höjd (dubbelkolla dock alltid med flygbolaget du ska resa med). Båda fotoreseväskorna har också uttagbara innerväskor för din kamerautrustning (in-bag funktion).

Bagage.

Skriv ditt namn på bagaget.

Det bästa sättet för personalen på flygplatsen att kunna spåra din väska är helt enkelt att skriva ditt namn på den, både för- och efternamn. En namntagg finns att köpa i de flesta butiker som säljer reserelaterade produkter. Namntaggen spänns sedan fast på din väska. Du kan även skriva in ditt flygnummer på namntaggen.

Ta bort dina gamla bagageetiketter.

Ta alltid bort dina gamla bagageetiketter från tidigare resor så den personal som ska lotsa ditt bagage vidare får rätt information om slutdestination.

Om du låser din väska med hänglås, välj TSA-certifierat.

TSA-hänglåsen är framtagna för att fungera i länder där du inte får checka in låsta bagage, exempelvis USA. Med ett TSA-lås kan personalen på flygplatsen öppna ditt bagage utan att behöva klippa upp låset eller på annat sätt skada din väska. Det ger en viss trygghetskänsla att ha ett lås på bagaget och försvårar givetvis snabba stölder från klåfingriga individer. Flygplatserna kan också göra kontroller av vissa bagage och då slipper de, precis som jag skrev ovan, att på “våldsamma sätt” öppna ditt bagage.

LADDA NED FOTORESAN SOM PDF.

PDF går att ladda ner snart..

LADDA NER PACKLISTA TILL WORKSHOPEN (PDF)

PDF går att ladda ner snart..

LADDA NER PROGRAMMET TILL WORKSHOPEN (PDF)

PDF går att ladda ner snart..

0
DATUM : 6 – 12 januari 2022
 • KOSTNAD: 16 200 sek

 • 6 PLATSER.

Anmälningsavgift: 3 240 SEK (20%)

Inkluderat i priset.

 • Boende.
 • Frukost & lunch enligt program.
 • All transport på plats i Italien.
 • Alla vägtullar och vägbommar.
 • Teori, praktik och handledning av Niklas Virsen.

Ej inkluderat i priset: Flygbiljett till och från Torino Caselle flygplats, Italien. Middagar alla dagar. Försäkringar. Utgifter av personlig karaktär.

Läs resevilkoren..

Har du en fråga om denna workshop?

Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!
Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilken workshop gäller det?

Din fråga:

När du bokar en fotoresa, workshop eller kurs med Fröstad Naturfoto tycker jag att det är viktigt att du ska känna dig trygg om något inträffar så att fotoresan, workshopen eller kursen inte kan genomföras. I exempelvis händelse av lagändringar, inreseförbud, avrådan från Utrikesdepartementet eller andra omständigheter som omöjliggör aktivitetens trygghet, kommer aktiviteten ställas in och då följer jag paketreselagen. Om en kurs eller workshop utan inkluderad transport och boende blir inställt på grund av händelser som ligger utanför min kontroll ersätts även hela ditt inbetalade belopp.

I övrigt, gäller mina ordinarie resevillkor som du kan läsa om här: https://www.frostadnaturfoto.se/kurs-och-resevillkor/

Jag har också ordnat resegaranti genom Kammarkollegiet. Att jag har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens (konkurs).

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Boka

Alpget & stenbock i Gran Paradiso nationalpark (6-12 januari 2022).

OBSERVERA! Inom max en timme efter bokning ska du få ett mail som bekräftar din bokning. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vill du ha information om enkelrum?
JaNej

Övriga önskemål? Om du vill informera mig om allergier, sjukdomar eller andra känsliga personuppgifter, ring mig på 0736540687.

Jag godkänner resevillkoren Läs kurs- och resevillkoren

Nyhetsbrev, ja tack! Prenumerera på Fröstad Naturfotos nyhetsbrev (valfritt).

Du kommer att bli inbjuden till en Facebookgrupp för denna specifika fotoresa (valfritt).

* All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund.

Ring eller maila vid frågor om denna workshop.

Du kan ringa eller maila mig vid frågor om denna specifika workshop.

+46 (0) 736540687

info@frostadnaturfoto.se