Niklas Virsen 2018-03-20T15:39:07+00:00

MIN HISTORIA

Med på din naturfotokurs eller fotoresa finns jag Niklas Virsen – kursledare, med inriktning på naturfotografi.

HEJ!

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag har tidigare arbetat för Studiefrämjandet i Linköping med kursverksamhet och har ett stående samarbete med Wild Nature fotoresor och Wild Sweden. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och har ett sponsorship med Outnorth.se.

Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag.

Jag ser pedagogiken som helt central för en lyckad workshop eller en resa och arbetar utifrån strukturerade och beprövade arbetsmetoder med en röd tråd från start till slut. Att arbeta med helhetsutbildning istället för att fokusera på enskilda moment är en väsentlig del i de kurser och workshops som jag anordnar. När jag inte håller workshops fokuseras den mesta av tiden åt egna naturfotografiska projekt. Dessa presenteras som utställningar runt om i Sverige och norden eller som föreläsningar, bildvisningar eller publiceringar. Bilderna representeras också via digitala visningar på hemsidan, digitala forum eller sociala medier.

Jag har en förkärlek till det nordiska landskapet och dess däggdjur, i synnerhet till Skandinaviens vackra bergslandskap. Den senare tiden har jag också fascinerats och dragits mer söder ut till de alpinska landskapen och dess fåglar samt däggdjur. Jag fotograferar också mycket i min hemmamiljö vid östgötaslätten med omnejd. Jag fotograferar också mycket natur i andra landskap runt om i hela Sverige.

Varma Hälsningar

Niklas Virsen

Naturfotokurser och Fotoresor

FRÅGOR? RING : 0046703012532 ELLER SKICKA E-POST
info@frostadnaturfoto.se

www.niklasvirsen.com

FRÖSTAD GÅRD OCH NATURFOTO

GÅRDEN OCH LANDKSAPET

Fröstad Naturfoto har sin verksamhet på östgötaslätten vid  Fröstad gård. Landskapet runt omkring gården präglas av åkermark och skog. Här finns ett rikt antal med ormvråk som brukar segla och spana över vidderna. Här finns också älg, rådjur, vildsvin, räv och inte minst grävling. Det är nästan alltid vackra solnedgångar och soluppgångar här på grund av det slätstrukna landskapet.

Mitt i denna idyll drivs Fröstad Naturfoto med verksamheter som naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och reseverksamhet. Under planering är även ett galleri. En del av kursverksamheten äger rum på marken kring gården och mer teoretiska kurser bedrivs på loftet av en lada eller vid kyligare perioder i en konferenslokal precis i närheten.

MÖJLIGHETERNAS LANDSKAP

Landskapet runt Fröstad är otroligt vackert med sina stora ekar, öppna slättytor, fågel- och djurliv. På markerna ligger också en liten del mossskog med en lummig atmosfär. Cirka tjugo minuter ifrån gården återfinns den riktiga gammelskogen med döda träd, mossa och skägglav – ett riktigt eldorado för den som vill fotografera urskog och självklart är en workshop koncentrerad kring just denna biotopen. I området finns det också många vackra småsjöar och inte minst ”vår egen” Lillån som rinner här precis bredvid oss på gården. Det slutar dock inte där. Cirka 15 minuter från Fröstad når vi ett spännande och lättvandrat naturreservat. På cirka en halvtimme kan vi också nå Omberg och Tåkern. Åker vi åt andra hållet hamnar vi i en ravin fylld av strutbräken – en östgötsk djungel. Här finns oändliga möjligheter för nybörjarkurser och mer djupgående specialinriktad naturfotografi.

HISTORIA OCH TRADITIONER

Fröstad har en rik förhistoria. Om detta vittnar många av de fornlämningarna som finns på marken. Gravfält av stensättningar och resta stenar, stensträngar och lösfynd. Listan kan göras lång. En av stensättningarna har i Riksantikvarieämbetets Fornsök beskrivits som ”ett praktexemplar”! Här har också lösfynd gjorts av bland annat islägg, keramik och en ovanlig spännbuckla från Vendeltid.

Fröstad Naturfoto - Baldersbrå utanför huset.
Fröstad Naturfoto - Älgen gör ofta besök på åkrarna här.
Fröstad Naturfoto - Gården Fröstad ligger mitt i en idyll.
Fröstad Naturfoto - Katten Sture spanar ut på nytillkomna gäster

INSTAGRAM

[instagram-feed]

SPONSORER & SAMMARBETSPARTNERS

OLYMPUS AMBASSADÖR

Jag är svensk Olympus ambassadör  och fotograferar uteslutande med kamerahus och optik från Olympus. Har du frågor kring Olympus sortiment av kameror och optik? Skicka dina frågor till olympus@niklasvirsen.com

Min Youtube-kanal

Min allra största satsning i sociala medier är på Youtube. Där har jag en videokanal med allt inom naturfotografering och natur! Följ med på mina resor och fotosessioner utomlands och i närområdet. Få bildinspiration och tips på fotoäventyr. Lär dig Lightroom och Photoshop. Vi snackar också om foto- och naturprylar.

Glöm inte att prenumerera!

Sociala medier