Natursköna Omberg 2018-04-20T11:23:45+00:00

Fotokurs – natursköna Omberg

EN FOTOKURS TILLSAMMANS MED NIKLAS STORM PHOTOGRAPHY

På Omberg och i dess omgivningar finns många möjligheter att fånga de vackra höstfärgerna. Vättern har oftast ett alldeles speciellt ljus och i kanten ner mot vattnet hittar vi bok- och ekskogar, klippor och stenstränder. Små vattenfall finns på Omberg, men vi behöver inte åka särskilt långt för att hitta större vattenfall och små forsar. På Omberg finns också urskogar och kalkkärr med orkidéer.

Östgötaslätten med de stora öppna vidderna finns precis intill och fågelsjön Tåkern är närmsta granne.

EN FOTOKURS

I de här omgivningarna håller jag tillsammans med Niklas Storm en tvådagars kurs med fokus på att fånga naturen och höstens vackra färger. Vi varvar teori och praktik där vi pratar om vad som gör en bra naturbild, hur man redigerar bilder och även om hur man på bästa sätt kan presentera sina fångade bilder på väggen och utställningar.

För att vara säker på att vi hinner ägna tid åt alla har vi satt en gräns vid 10 deltagare.

Eftersom det finns så många olika möjliga naturtyper och motiv i omgivningarna så ser vi till att hitta det som passar bäst med tanke på väder och deltagarnas önskemål. Vi bor båda två i Östergötland och har varit vid Omberg många gånger och känner därför omgivningarna väl.

MÅLGRUPP

Vi riktar in oss till dig som har lärt dig grunderna i kamerahantering och bildredigering men vill ta ditt nästa steg. Du kanske börjar känna att det är dags att göra bilder på papper och vill lära dig mer om det och kanske rent av skulle vilja göra en liten utställning.

LYXMIDDAG, 5-RÄTTERS OCH GOD FRUKOST

Vi bor på Ombergs Turisthotell där vi också intar alla måltider. Hotellet rekommenderas av White Guide och serverar mat lagad från grunden av närproducerade råvaror.

Lördag kväll intar vi en 5-rätters middag gjord på säsongens råvaror, och om det bara är i närheten av så gott som det varit tidigare så har vi en fantastisk måltid att se fram emot! Den som så vill kan förstås få öl eller vin till maten, och det brukar finnas vinpaket med riktigt spännande drycker.

Den som så vill kan förstås komma hit redan under fredagen (mot en extra kostnad) för att hinna njuta av god mat fredag kväll och sedan vara på plats och redo lördag morgon. Om intresse finns så ange detta vid anmälan.

KAMERAUTRUSTNING

Systemkamera med flera objektiv, från vidvinkel till tele, och macro. Stativ.

ÖVRIG UTRUSTNING

Laptop för att titta på och redigera bilder är användbart. Vi kommer framförallt använda Adobe Lightroom Classic för undervisningen, men även Adobe Photoshop kan användas.

KLÄDER OCH UTRUSTNING

Oömma kläder för vistelse i naturen, tänk på att det kan regna.

BOKA NU!
0
DATUM : 27-28 OKTOBER 2018
  • KOSTNAD: 6500:-

  • SISTA ANMÄLNINGSDAG: 15 juni 2018

  • ANTAL DELTAGARE: MAX 10

Anmälningsavgift: 1500 kronor

Inkluderat i priset : Lunch och fika lördag, 5-rätters middag lördag, frukost söndag, lunch och fika söndag, boende i dubbelrum.

Ej inkluderat i priset: Resa till och från Omberg. Vissa transporter under kursen (om det blir fler deltagare än som ryms i våra bilar kan behövas lite hjälp). Dryck till middagen.

Betalningsvillkor: Anmälningsavgift betalas mot faktura inom 15 dagar. Resterande belopp betalas mot faktura senast 30 dagar innan kursstart.

Läs resevilkoren..

RESEPROGRAM

27 oktober Vi börjar lördagen klockan 09:00 på hotellet där vi presenterar oss för varandra och går igenom helgens program. Under dagen ger vi oss ut flera gånger för att fånga höstfärger med kameran och vi avslutar med att fotografera solen (om vädret medger) när den sjunker ner i Vättern och de varma tonerna naturen färgas med.

 

Efter solnedgången avnjuter vi en fantastisk middag på hotellet, en 5-rätters middag och sedan kan vi förstås fortsätta kvällen med att prata om dagens erfarenheter och kanske titta på lite bilder.

 

28 oktober Söndag morgon börjar vi med att se på och fotografera soluppgången och sedan fortsätter vi att varva teori och praktik under dagen fram till klockan 17:00 då man kan börja sin hemresa.

Har du en fråga om denna kurs?

Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!
Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilken kurs gäller det?

Din fråga:

Har du en fråga om denna kurs?

Du kan använda formuläret här nere eller ringa till mig på telefonnummer 0736540687
Du kan även skicka ett meddelande till mig på Facebook för snabbt svar!
Ditt namn*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Vilken kurs gäller det?

Din fråga:

BOKA NATURFOTOKURS

FOTOKURS - NATURSKÖNA OMBERG

OBSERVERA! Inom max en timme efter bokning ska du få ett mail som bekräftar din bokning. Har du inte fått detta bekräftelsemail ska ni kontakta mig på (0)736540687, eller skicka mail till bokning@frostadnaturfoto.se

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar (exempel: allergier, sjukdomar, övriga önskemål)

Rabattkod/Presentkortskod

Jag godkänner resevillkoren Läs kurs- och resevillkoren
All korrespondens kommer att ske via e-mail om inget annat specificeras av kund.

Ring in din beställning

Du kan också ringa in din beställning till mig eller om du har frågor rörande kursen eller fotoresan.

Telefon: (0)736540687