fbpx
Kurs- och resevillkor 2018-07-12T20:53:55+00:00

RESE- OCH KURSVILLKOR

(gäller från 3 april 2018)

Vid frågor, ring Niklas Virsen: 0736540687

Fröstad Naturfoto ställer resegarantier i enlighet med Kammarkollegiets rekommendationer. Tryck på länken ”Kolla att vi har resegaranti”!

”Resegarantin kan ge dig ersättning om du har köpt en resa som blir inställd eller avbruten. Ett skäl kan vara att researrangören har gått i konkurs. Alla som säljer eller marknadsför något som omfattas av resegarantilagen måste ha resegaranti hos Kammarkollegiet för att skydda sina resenärer. Resegarantin omfattar paketresor och vissa andra arrangemang. Det behöver inte alltid vara en transport med för att det ändå ska vara en paketresa”.

www.kammarkollegiet.se

1. Bokning

1.1

NÄR BLIR BOKNINGEN BINDANDE?

Bokningen blir bindande så snart du får ett bekräftelsemail att din bokning är registrerad.

1.2

AVBESTÄLL BOKNING: FOTORESA

Om du avbeställer en fotoresa för sent kommer du att få betala en viss procent av det totala priset. Detta beror på att kostnaden ska kunna täckas upp för förlorad inkomst. Avbeställning av en fotoresa bör ske så snart som möjligt om du får förhinder. Om fotoresan avbokas minst 60 dagar innan påbörjad aktivitet erlägges ingen kostnad. I övrigt om inget annat anges se tabell nedan:

Efter 60 dagar – 40 dagar innan: 30% av det totala priset
Efter 40 dagar – 25 dagar innan: 60% av det totala priset
Efter 25 dagar till 10 dagar innan: 80% av det totala priset
Efter 10 dagar till 0 dagar innan: 100% av det totala priset

1.3

AVBESTÄLL BOKNING: NATURFOTOKURS

Om du avbeställer en fotoresa för sent kommer du att få betala en viss procent av det totala priset. Detta beror på att kostnaden ska kunna täckas upp för förlorad inkomst. Avbeställning av en naturfotokurs bör ske så snart som möjligt om du får förhinder. Om naturfotokursen avbokas minst 40 dagar innan påbörjad aktivitet erlägges ingen kostnad. I övrigt om inget annat anges se tabell nedan:

Efter 30 dagar – 20 dagar innan: 30% av priset
Efter 19 dagar – 10 dagar: 60% av priset
Efter 9 dagar till 0 dagar innan: 100% av priset

1.4

INSTÄLLD KURS ELLER RESA

Vid inställd kurs eller resa betalas bokningens kostnad tillbaka till 100%, däremot ersätts inte inköp som har gjorts för denna specifika kurs eller resa. Detta gäller även köpta resebiljetter. Du har själv ansvar för att lägga till avbeställningsskydd på din resebiljett.

2. BETALNING

2.1

NÄR SKA JAG BETALA?

 • Om du bokar en fotoresa skickas slutfakturan ut 3 månader innan fotoresans startdatum. Du har efter detta 14 dagar på dig att betala hela slutsumman, om inget annat anges.
 • Om du bokar en kurs skickas slutfakturan ut 2 månader innan kursens startdatum. Du har efter detta 14 dagar på dig att betala hela slutsumman, om inget annat anges.

2.2

HUR SKA JAG BETALA?

All betalning sker via faktura som skickas till dig elektroniskt, var därför noggrann och fyll i en riktig och fungerade e-postadress vid bokning.

2.3

ANMÄLNINGSAVGIFT FÖR FOTORESA

När du bokar en fotoresa måste du alltid betala en anmälningsavgift. Priser på anmälningsavgiften skiftar beroende på totalpris. På varje resesida finner du hur mycket anmälningsavgiften ligger på. Du betalar anmälningsavgiften via skickad faktura på e-post.

2.4

PRISÄNDRINGAR

Prisändringar kan ske vid ändring av exempelvis transport- eller boendekostnader. Jag förbehåller mig rätten att höja priset på kursen/resan om den påverkas av externa kostnadshöjningar. Detta kommer att meddelas innan slutbetalning sker.

3. TRANSPORT

3.1

All transport till och från destination bokas och ansvaras av dig som köpare. Detta gäller även avbeställningsskydd (Av- och ombokningstrygghet).

3.2

FÅ HJÄLP MED BOKNING AV FLYGBILJETT

Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer vid bokning att få möjligheten till att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra.

Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel!

4. HÄLSA

4.1

Du som resenär ansvarar själv att du är vid god kondition och hälsa vid kursen eller resan. Även att du har vaccinerat dig mot sjukdomar i det land som du ska resa till.

4.2

DIN SÄKERHET

Att vandra och fotografera på olika platser i norden eller världen måste vara tryggt! Det är bättre att ha en eller två extra säkerhetslinor istället för ingen alls. Därför kan du följa med mig ut på äventyr med trygghetskänslan att jag aldrig ger mig ut med en grupp utan nödsändare och GPS.

5. ANSVAR

5.1

MITT ANSVAR (FRÖSTAD NATURFOTO)

 • Du ska få en bekräftelse på din bokning.
 • Handlingar och övriga uppgifter levereras i god tid.
 • Att tjänster du köper av mig stämmer med beskrivningen. Jag ansvarar inte för löften som någon annan person utom mig (Niklas Virsén) har gjort angående naturfotokursen eller fotoresan.
 • Du kommer att informeras om alla väsentliga förändringar som rör din bokning.

5.2

BEGRÄNSNINGAR AV MITT ANSVAR (FRÖSTAD NATURFOTO)

Vid fotografering av vilda djur och fåglar kan jag aldrig garantera att du kommer få bra fotomöjligheter av djuret/fågeln, eller att vi kommer att se det specifika djuret/fågeln. Vilda djur och fåglar är som sagt vilda, jag kan varken bryta deras rörelsemönster eller beteende. Jag kommer aldrig att störa djuret på något sätt för att vi ska få bättre fotomöjligheter.

Jag förbehåller mig rätten att ställa in en kurs/resa, eller dagar, av dessa anledningar:

 • Sjukdom
 • Storm eller annat väder som är en fara för dig eller gruppen
 • Krig eller oroligheter i landet (Mäts via UD:s rekommendationer).
 • Naturkatastrofer
 • Strejk
 • Jag reserverar mig för lagändringar och prisändringar som ligger utanför min kontroll.
 • Annan anledning som jag inte kan påverka (extern påverkan).
 • Jag har inget ansvar i kundens köpta resebiljett, tider eller förseningar.
 • Fotoresan eller kursen får inte tillräckligt många bokningar. Teckna därför ett avbeställningsskydd på eventuella resebiljetter.

5.3

DITT ANSVAR (KUND)

Du som kund ansvarar för din egen kamerautrustning och kringprodukter på en kurs eller resa. Du har också ansvar för att komma i tid till olika insamlingsplatser och hålltider för frukost, lunch m.m. Jag ansvarar inte ekonomiskt för eventuella skador som kan uppkomma på kamera, objektiv eller fotorelaterad utrustning. Detta gäller också övrigt som du har med dig på resan, som kläder, ryggsäck, vandringsstavar och så vidare.  Detta ska täckas av ditt eget försäkringsbolag.

Du har skyldighet att själv kontrollera bokningsbekräftelsen så snart den erhålls. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart. Du har även ansvar för att den flygbokning du gör överensstämmer med fotoresans upplägg. Du har själv ansvar för att boka avbeställningsskydd för att kunna få pengar tillbaka på flygbiljetter om fotoresan blir inställd.

Företagsinformation

Fröstad Naturfoto
Adress: Östra Tollstad Fröstad 2, 590 17 Mantorp

Org.nr: 19820308-1990
Kontaktinformation: info@frostadnaturfoto.se