Ambitioner 2018-06-19T16:11:35+00:00

Idé och ambition

Min ambition med Fröstad Naturfoto är att erbjuda prisvärda fotoresor och naturfotokurser utan att för den delen tumma på kvalitén. Jag följer alltid mina ledord:

 • Professionellt

Den bästa fotokursen eller fotoresan får du genom ett professionellt utförande.  På en naturfotokurs eller fotoresa med mig är du professionellt omhändertagen. Jag har arbetat med kurser i flera år tillsammans med bland annat Studiefrämjandet i Linköping och andra större fotoreseföretag. Jag har naturligtvis också mycket erfarenhet i egen regi från naturguidingar och  kurser i fält samt efterbehandlingskurser.

Rent yrkesmässigt som naturfotograf är jag professionell och välkänd inom denna genre. Jag är svensk Olympus ambassadör och invald i den naturfotografiska föreningen Naturfotograferna /N. Samtidigt har jag nått  framgång i flera stora internationella fototävlingar. Tillika arbetar jag med föreläsningar och är skribent.

 • Personligt

Det är väldigt viktigt för mig att mina naturfotokurser och fotoresor är personligt skräddarsydda. Jag vill att varje deltagare eller resenär ska kunna känna sig unik och få den fotografiska handledning som den behöver. Om du väljer mig till din nästa naturfotokurs eller fotoresa ska jag göra allt jag kan för att du ska lära dig så mycket som möjligt och trivas så mycket som möjligt. Detta kan jag genomföra genom att köra med små grupper och en pedagogisk uppbyggd fotokurs eller resa, mina resor är även fotoworkshops (för den som vill).

 • Prisvärt

Jag arbetar alltid för att du ska få den bästa kvalitén för det bästa priset. Det är alltid en vägning att göra framför exempelvis boendets kvalitet och priset. I mitt arbete när jag planerar en fotoresa eller naturfotokurs väger jag alltid samman dessa två parametrar där jag aldrig tummar på att kursen eller resan ska bli så bra som möjligt för ett bra pris. Jämför mig gärna med andra!

Jag vill att du ska få den bästa upplevelsen som möjligt och få med dig bra bilder hem! Detta oavsett om vi befinner oss hemmavid eller någon annanstans i världen.

Fröstad Naturfoto är mer naturfotografering och mindre mys

Ambitionen och idén är att skräddarsy resor och kurser med fokus på fotograferingen. Mindre mys med gruppen och mer naturfotografering helt enkelt. Fröstad Naturfoto ska vara mer hardcoreverksamhet där fokus ligger på att producera bilder, lära sig natur och djur samt bli en bättre naturfotograf. Jag är av åsikten att detta är extremt viktigt och något som stundtals saknas idag. Vill du ha en vanlig semesterresa ska du åka med några av de större resebolagen, vill du ha bra bilder och fantastiska naturupplevelser ska du åka med mig. Valet är ditt!

Workshop en naturlig del

Workshops är en naturlig del i en fotoresa eller kurs. Att bjuda på och ge bort min erfarenhet och kunnande som professionell naturfotograf är självklart för mig. Jag ser inte workshopmomenten som ett enskilt moment utan något som pågår parallellt med fotoresan. För mig är det helt naturligt att med pedagogiska hjälpmedel och driv göra dig till en bättre naturfotograf.

Fotoguidens uppdrag

En fotoguide, utbildare eller reseledare kan vara den person som får en naturfotokurs eller en fotoresa att floppa eller nå succé. Jag arbetar ständigt mot succé och jag tror att det avspeglas i mina kunders aha-upplevelser. Jag blundar aldrig inför sådant som kan generera till en dålig upplevelse och jag arbetar alltid proaktivt för att din kurs eller resa ska gå så smidigt som möjligt. ”Det är bara att hänga med!” – helt enkelt!

Varma Hälsningar

Niklas Virsen


Om du väljer mig får du:

 • Väl genomtänkta och välplanerade fotoresor/kurser med fokus på fotografering.
 • Jag besöker och fotograferar alltid på de platser vi åker till så att jag har mycket bra koll på de bästa fotomöjligheterna!
 • När du åker med mig är det hardcorefotografering som gäller. Mer naturfotografering och mindre mys.
 • Mina priser är mycket konkurrenskraftiga.
 • Alla mina fotoresor är även workshops.
 • Jag sätter alltid deltagaren och resenären först.
 • Du reser tryggt med resegarantier i enlighet med Kammarkollegiets rekommendationer.
 • Du får en personlig kontakt på Big Travel helt gratis för bokning av flygbiljetter till din fotoresa.
 • Jag brinner för att lära ut naturfotografi.
 • Flera års erfarenhet av Lightroom- och Photoshopkurser.

Få en personlig kontakt på Big Travel när du bokar en fotoresa hos mig!

Fröstad Naturfoto samarbetar med resebyrån Big Travel. Du kommer att få en personlig kontakt som hjälper dig med din bokning av flygbiljett som passar in med fotoresans olika hålltider. När du bokar flygbiljetter via Big Travel är du säker på att din flygning blir så smidig som möjligt och du undviker också eventuella problem med avgångar och flyg som inte synkroniserar med varandra. Genom att ringa eller mejla din kontakt på Big Travel kommer du att få den bästa flygresan till ett bra pris utan att själv behöva leta runt bland flygbolagens alla hemsidor. Du lyfter helt enkelt luren, säger vilken resa du har bokat – resten sköter Big Travel! Otroligt smidigt eller hur?

Din säkerhet!

Att vandra och fotografera på olika platser i norden och världen måste vara tryggt! Det är bättre att ha en eller två extra säkerhetslinor istället för ingen alls. Därför kan du följa med mig ut på äventyr med trygghetskänslan att jag aldrig ger mig ut med en grupp utan nödsändare och GPS. ALDRIG!

 

VEM ÄR JAG?

Jag heter Niklas Virsen och är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfotografi. Jag har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Jag är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör.

Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag.

Samarbeten med:

Naturfotokurser och Fotoresor

FRÅGOR? RING : 0046703012532 ELLER SKICKA E-POST
info@frostadnaturfoto.se

OLYMPUS AMBASSADÖR

Jag är svensk Olympus ambassadör  och fotograferar uteslutande med kamerahus och optik från Olympus. Har du frågor kring Olympus sortiment av kameror och optik? Skicka dina frågor till info@niklasvirsen.com